زمانی که تجربه کاری ندارید، پیدا کردن و استخدام فرآیند آسانی نیست. حتما تعجب می کنید که چگونه می توانید بدون سابقه شغلی رزومه بسازید. این وضعیت را تصور کنید: “آگهی شغلی دیده اید که به تجربه کاری زیادی نیاز ندارد، و فکر می کنید برای این موقعیت مناسب هستید. با این حساب، آیا به دنبال این فرصت شغلی هستید؟ رزومه ارسال می کنید یا قبول می کنید؟ سابقه کار شانس قبولی شما را افزایش می دهد اما برخی از موقعیت های شغلی در مقطع کارشناسی ارشد نیازی به تجربه کاری زیاد و پذیرش شما از مهارت ها و استعدادهای نرم افزاری متقاضی ندارد بنابراین بسیار زیاد است. داشتن رزومه ای که مهارت های شما را به خوبی نشان دهد مهم است.اگر تجربه کاری زیادی ندارید و سعی می کنید یک رزومه حرفه ای و استاندارد برای خود بسازید، پس موارد زیر را در نظر بگیرید:
1. طراحی رزومه با توجه به موقعیت شغلی
ابتدا قبل از ارسال رزومه، مطمئن شوید که رزومه خود را به طور خاص برای موقعیت شغلی مورد نظر خود طراحی کرده اید. این نکته بسیار مهمی است که ممکن است بسیاری از افراد از آن غافل شوند. اگر رزومه شما بدون سابقه کاری است، تمرکز اصلی شما باید روی مهارت های نرم و سخت شما باشد. برای انجام این کار، آگهی شغلی مورد نظر خود را به دقت بررسی کنید و تمام مهارت هایی که استخدام کننده به دنبال آن است را یادداشت کنید. این می تواند شامل مهارت هایی مانند جزئیات گرایی، تجربه خدمات مشتری و مدیریت زمان باشد.
برای ایجاد رزومه مختص یک موقعیت شغلی، باید تمام نکاتی را که استخدام کننده ذکر کرده است در رزومه خود بگنجانید. می توانید این موارد را در قسمت معرفی خود بنویسید یا بخشی با عنوان “مهارت ها” ایجاد کنید و مهارت های مورد نیاز را در زیر آن بنویسید. این به استخدام کننده اجازه می دهد تا منحصر به فرد بودن رزومه شما را بداند و بداند که شما مهارت های لازم برای استخدام را دارید.
2. بخش “درباره من” را جدی بگیرید
اولین بخشی که یک استخدام کننده در رزومه شما می بیند، بخش “درباره من” است. در این قسمت می توانید سه تا پنج خط در مورد خودتان و اینکه چرا کاندیدای خوبی برای استخدام هستید بنویسید. این قسمت باید خلاصه ای از شما باشد و نیازی به اغراق نیست. درست است که سابقه شغلی ندارید، اما همچنان می توانید در مورد شخصیت خود صحبت کنید.
3. در مورد تجربیات دیگر خود صحبت کنید
به 10 سال گذشته خود فکر کنید و پروژه هایی را که در آن زمان انجام داده اید در نظر بگیرید. شما باید در یک موسسه خیریه کار کرده باشید یا به عنوان کارآموز کار کرده باشید یا در یک سازمان داوطلب شده باشید یا پروژه ای انجام داده باشید. یا یک ارائه خاص و فعالیت تیمی را مدیریت کرده و یک پایان نامه را تکمیل کرده باشید. درست است که شما به صورت تمام وقت مشغول به کار نیستید، اما فهرست کردن دستاوردهای خود و شرح فعالیت ها و وظایف خود می تواند مهارت ها و چشم انداز شما را برای شغلی که برای آن درخواست می کنید نشان دهد.
4. از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید
استخدام کنندگان رزومه شما را برای کلمات کلیدی با کمک خدمات ATS اسکن می کنند. اینها مهارت ها یا توانایی هایی هستند که با موقعیت شغلی مورد نظر مرتبط هستند و می توانید آنها را در آگهی استخدام مشاهده کنید. در واقع، شما باید زبان و لحن رزومه خود را به زبان استخدام کننده نزدیک کنید. اگر در آگهی شغلی بر مهارتی مانند «رهبری» تأکید شده است، حتماً از این کلمه در رزومه خود استفاده کنید. حتی اگر به جای کلمه رهبری از عبارت مدیریت رزومه استفاده کنید، ممکن است استخدام کننده رزومه شما را نبیند زیرا سیستم ATS آماده جستجوی کلمه رهبری است.
با استفاده از رزومه ساز آنلاین ایران تلنت یک رزومه حرفه ای و استاندارد را در مدت زمان کوتاهی به صورت رایگان ایجاد می کند.
5. اشتیاق خود را ابراز کنید
اشتیاق جویندگان کار برای موقعیت شغلی مورد نظر مؤثرتر از آن چیزی است که فکر می کنید! اگر بتوانید شخصیت و علاقه خود را برای موقعیت شغلی مورد نظر نشان دهید، شانس بیشتری برای انتخاب خواهید داشت. اگر شخصیت شما با شرکت و موقعیت شغلی مطابقت داشته باشد، توجه استخدام کنندگان را به رزومه خود جلب خواهید کرد. در نظر بگیرید که موقعیت شغلی مورد نظر نیاز به روحیه کار تیمی قوی دارد. میتوانید به ویژگیهای شخصیتی مانند مهارتهای ارتباط بین فردی قوی، روحیه کار تیمی بالا و غیره اشاره کنید. خود را از سایر متقاضیان متمایز کنید.
6. تحصیلات خود را برجسته کنید
اگر تجربه کاری کمی دارید، تاکید بر تحصیلات خود راهی عالی برای نشان دادن نقاط قوت، علایق و پیشینه خود است. در رزومه خود، حتما دوره هایی را فهرست کنید که بر مهارت هایی که ممکن است برای شغل مفید باشند تاکید دارند. این ممکن است شامل دوره هایی باشد که بر مهارت های فنی تمرکز دارند – مانند اقتصاد، ریاضیات یا علوم کامپیوتر. اما اهمیت دوره هایی مانند انگلیسی یا نوشتن را فراموش نکنید که می تواند توانایی شما را در برقراری ارتباط یا سایر مهارت ها نشان دهد. شرح شغل را مشاهده کنید تا ببینید چه نوع مهارت هایی برای منطقه مورد علاقه شما مطلوب است. معدل بالا همچنین می تواند نشان دهنده تمایل به کار سخت و استعداد برای رشته شما باشد. کارشناسان توصیه می کنند که اگر معدل شما بالای 16 است، این مورد را در رزومه خود بگنجانید.
7. رزومه خود را با دقت تصحیح کنید
توجه خود را به جزئیات با بررسی کامل رزومه خود از نظر غلط املایی، اشتباهات گرامری و ناهماهنگی نشان دهید. قبل از ارسال رزومه خود به کارفرما، از یک دوست یا همکار بخواهید آن را بررسی کند. هر بار که رزومه خود را به روز می کنید، مطمئن شوید که آن را دوباره بررسی کرده اید.
8. ایمان داشته باشید
کارفرمایان می خواهند بدانند که شما به دستاوردهای خود افتخار می کنید و به مهارت های خود اطمینان دارید. مطمئن شوید که با برجسته کردن بهترین و مرتبطترین نقاط قوت و دستاوردهایتان، آن را در رزومهتان نشان دهید.
9. رزومه را مختصر نگه دارید
استخدام کنندگان اغلب چندین رزومه برای بررسی دارند و ممکن است کمتر از یک دقیقه را صرف خواندن رزومه شما کنند. رزومه شما باید قدرتمند اما مختصر باشد. استخدام کننده باید بتواند به راحتی بفهمد که چگونه سابقه و تجربه شما با پیشنهاد شغلی مطابقت دارد. حتماً فهرست نمونه های رزومه ما را برای الهام گرفتن بررسی کنید.