
در بازار کار رقابتی امروز، صرفاً فهرست کردن تمام تجربیات و مهارتهای کاری خود در رزومه کاری به شما کمکی نمیکند که در کسب امتیاز و فرصتهای شغلی موفق شوید. اگر می خواهید از سایر متقاضیان متمایز شوید، باید یک قدم فراتر بروید. کارفرمایان نه تنها میخواهند بدانند شما چه کاری میتوانید انجام دهید، بلکه میخواهند ببینند که چه ارزشی میتوانید برای آنها و کسبوکارشان ایجاد کنید، و برای آن به اطلاعات، آمار و ارقام نیاز دارند.
تحقیقات نشان می دهد که گنجاندن اعداد و چند آمار کلیدی در رزومه می تواند شانس شما را برای رسیدن به مرحله مصاحبه تا 40 درصد افزایش دهد. بنابراین، برای به نمایش گذاشتن مهارت ها و دستاوردهای کلیدی خود، باید به سراغ مهم ترین ها بروید و با کمک آمار آنها را اثبات کنید. در این مقاله قصد داریم پنج راه برای استفاده موثر از داده ها در رزومه نویسی و افزایش شانس رسیدن به مرحله مصاحبه و استخدام را شرح دهیم. جدا از این مقاله، می توانید مقاله What a Resume را نیز بررسی کنید تا در مورد قسمت های مختلف یک رزومه حرفه ای بدانید.
تعیین کنید کدام معیارها برای شما مهم هستند
در مرحله اول، باید در مورد موقعیت شغلی به طور کامل تحقیق کنید و درک خوبی از همه هنجارها و الزامات کارفرما به دست آورید. برای این کار، می توانید مطالعه شرح شغل را انجام دهید و هر گونه اطلاعات مهم از جمله مهارت های مورد نیاز، سابقه کاری مرتبط یا الزامات درخواستی کارفرما را در شرح شغل یادداشت کنید.
این به شما کمک می کند تا معیارهای مهم کارفرما و کسب و کار را برآورده کنید و البته به شما کمک می کند تا بهترین ایده ها را برای اعداد و ارقام مورد نیاز برای رزومه خود داشته باشید. علاوه بر این، اولویت بندی بخش های مختلف رزومه را برای شما آسان تر می کند.
رزومه خود را قوی شروع کنید
رزومه بهترین مکان برای شروع یک رزومه قوی است و می توانید مهمترین معیارهای کارفرما را در آن لحاظ کنید. از آنجایی که این اولین بخش از رزومه شما و اولین قسمتی است که استخدام کنندگان می خوانند، باید بتوانید به خوبی توجه را جلب کنید. بنابراین در این قسمت باید از مرتبط ترین اطلاعات در مورد شرح وظایف استفاده کنید و البته ذکر ارقام را فراموش نکنید.
می توانید سابقه کاری و مدت زمانی که در این صنعت بوده اید را ذکر کنید یا در مورد بزرگترین بودجه ای که تا به حال مدیریت کرده اید صحبت کنید. به عنوان مثال: “من یک مدیر پروژه با 10 سال سابقه در صنعت بانکداری هستم. در طول کارم پروژه ای با بودجه ده میلیارد تنی را مدیریت کردم.” باز هم، خواندن شرح شغل به شما کمک می کند تا بفهمید چه چیزی در این بخش باید گنجانده شود و چه داده هایی برای کارفرما مهم است.
با اشاره به اطلاعات مهم و بیان آمارهای چشمگیر، می توانید استخدام کنندگان را تشویق کنید تا بقیه رزومه خود را مطالعه کنند و حتی شانس استخدام خود را افزایش دهید.
محدودیت های مسئولیت خود را نشان دهید
نشانها مؤثرترین راه برای نشان دادن تأثیر و میزان مسئولیتهای شما در هر موقعیت شغلی هستند. مدیران استخدام می خواهند قبل از انتخاب شما برای شرکت، پتانسیل شما را بدانند. برای این منظور بهتر است از اعداد موجود در رزومه خود استفاده کنید. به خصوص اگر قرار است برای شغلی که مرتبط با سابقه کاری شما باشد اقدام کنید.
برخی از داده هایی که می توانید به رزومه خود اضافه کنید شامل اندازه تیمی است که مدیریت می کنید (یا در حال مدیریت هستید) و همچنین ارزش پروژه هایی که مدیریت می کنید. به عنوان مثال: “من در حال حاضر تیمی متشکل از 20 مهندس را در یک پروژه بیست میلیارد تنی هدایت می کنم.”
با گنجاندن اعدادی از این قبیل در رزومه خود، به مدیران و استخدامکنندگان ایده میدهید که چه کاری در این صنعت انجام دادهاید و چه سطحی از مسئولیتها را میتوانید انجام دهید.
نفوذ خود را نشان دهید
اگر در حرفه و صنعت خود به سطح بالایی رسیده اید، صرف فهرست کردن وظایف و مسئولیت های روزانه خود در رزومه کاری برای موفقیت کافی نیست. استخدام کنندگان می خواهند نتایج کار شما را در رزومه شما ببینند. اینجاست که باید دستاوردهای خود را در رزومه خود برجسته کنید.
به جای اینکه در یک جمله ساده بگویید که سود شرکت را افزایش داده اید، باید آن را با جزئیات توضیح دهید. مثلاً «در یک سال 25 درصد فروش را افزایش دادم و ماهیانه صد میلیون تن به درآمد شرکت اضافه کردم». به تکمیل یک پروژه اشاره نکنید. میتوانید به این نکته اشاره کنید که پروژه X را سه ماه زودتر از زمانبندی انجام دادهاید و چگونه با انجام این کار «هزینهها را 10 درصد کاهش دهید».
نشان دادن ارزشی که در کار خود ایجاد کرده اید به کارفرمایان دلایل محکمی برای استخدام شما می دهد و ثابت می کند که شما فردی موفق هستید که ارزش سرمایه گذاری را دارد.
نشان دهید که چگونه کار را بالاتر و فراتر از آن انجام داده اید
استفاده از اعداد در رزومه می تواند به شما کمک کند نشان دهید که چگونه فراتر از انتظارات پیش رفته اید و بهترین نتایج را در نقش های قبلی به دست آورده اید.
برای نشان دادن این موضوع می توانید به وظایف و مسئولیت هایی اشاره کنید که در حیطه مسئولیت شما نبوده و انجام داده اید. همچنین میتوانید تعداد مشتریانی که به دست آوردهاید، کارمندانی که آموزش دادهاید، درآمدی که برای کسبوکار به دست آوردهاید و موارد دیگر را ذکر کنید.
البته، اعداد و ارقامی که انتخاب میکنید به صنعت و موقعیت شما بستگی دارد، اما میتوانید از مناسبترین اعداد برای نشان دادن دستاوردهای خود استفاده کنید و ثابت کنید که برای این کار مناسب هستید.