منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • کارآموزی چیست؟ ، وبلاگ استعدادهای درخشان ایران

کارآموزی چیست؟ ، وبلاگ استعدادهای درخشان ایران

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
کارآموزی چیست؟ ، وبلاگ استعدادهای درخشان ایران

اگر دانشجو هستید و راه های کسب مهارت در مشاغل مختلف را بررسی کرده اید، باید از مفهوم کارآموزی آگاه باشید و ممکن است با آن آشنایی داشته باشید. کارآموزی نوعی تجربه کاری است که به افراد مختلف اجازه می دهد دانش خود را در تخصص های مختلف توسعه دهند. تکمیل یک دوره کارآموزی به شما کمک می کند تا مهارت های مورد نیاز برای صنعت انتخابی خود را به دست آورید. همچنین می توانید با شرکت در دوره کارآموزی تجربه کسب کنید و در رزومه خود بگنجانید. در این مقاله در مورد چیستی کارآموزی صحبت خواهم کرد، انواع مختلف کارآموزی چیست و در نهایت توضیح خواهیم داد که چرا کارآموزی مهم است و چرا باید آنها را هدف قرار دهید.

کارآموزی چیست؟

دوره کارآموزی یک دوره ثابت از تجربه کار عملی است که معمولاً برای دانشجویان و جوانان محفوظ است. دانشجویان این فرصت را دارند که دوره کارآموزی خود را در یک شرکت یا پروژه بگذرانند. به طور کلی، کارآموزی به معنای یادگیری و کسب مهارت در صنعتی است که می خواهید در آن کار کنید. همچنین کارورزی را می توان پل ارتباطی بین دانشگاه و بازار کار دانست و این فرصت را برای کارورزان فراهم کرد تا خود را به کارفرمایان معرفی کنند و فرآیند جذب نیرو را تسهیل کنند.

ابزارهای رایگان و آنلاین برای ایجاد رزومه

اکنون می توانید یک فایل رزومه حرفه ای و دوزبانه را بصورت آنلاین به صورت رایگان ایجاد و دانلود کنید.

مدت زمان کارآموزی می تواند بین چند هفته تا چند هفته باشد. حقوق پرداختی در دوره های کارآموزی نیز به نوع فعالیت شرکت بستگی دارد، به این معنا که برخی از شرکت ها به کارورزان خود حقوق می دهند و برخی نه و در عوض، فرصت یادگیری و پیشرفت را برای آنها فراهم می کنند. گنجاندن دوره کارآموزی در رزومه به شما کمک می کند تا توانایی ها و مهارت های خود و همچنین تجربه کاری خود را به کارفرمایان نشان دهید.

هدف از کارآموزی چیست؟

کارآموزی چیست؟

شما به عنوان یک کارآموز این فرصت را خواهید داشت که دوشادوش کارشناسان و متخصصان صنایع مختلف کار کنید و دانش کاملی از شغل خود به دست آورید. با شرکت در دوره کارآموزی، نه تنها تجربه کاری کسب خواهید کرد، بلکه با افراد حرفه ای نیز آشنا خواهید شد و از آنها یاد خواهید گرفت. اینجاست که ارتباط شما با افراد حرفه ای آغاز می شود و این افراد می توانند از کارآموزان گرفته تا مدیران حرفه ای را شامل شوند.

یکی دیگر از اهداف کارآموزی این است که بفهمید آیا کاری را که انجام می دهید دوست دارید یا خیر. وقتی نوبت به کاریابی می رسد، اکثر مردم گیج می شوند و نمی دانند از کجا شروع کنند. دوره های کارآموزی به شما این شانس را می دهد که مشاغل مختلف را بدون تعهد امتحان کنید. اگر خوش شانس باشید، چیزی را پیدا خواهید کرد که دوست دارید، و اگر نه، حداقل می دانید که آن را انجام داده اید و آن را دوست نداشته اید. وقتی در ابتدای فرآیند کاریابی هستید و به مراحل سخت رسیده اید، چه راهی بهتر از کارآموزی برای برداشتن بار انتخاب شغل از روی دوش شماست.

با توجه به اینکه این روزها شرکت در دوره های کارورزی افزایش یافته است، بسیاری از کارفرمایان ترجیح می دهند تکمیل این دوره را در رزومه کارجویان مشاهده کنند. بدیهی است کسانی که دارای سابقه کار مرتبط هستند نسبت به کسانی که فقط یک دوره آکادمیک را گذرانده اند ترجیح داده می شوند. گذراندن دوره کارآموزی علاوه بر کسب مهارت و دانش، مهارت های خاص هر صنعت را نیز به شما می آموزد. برای اکثر کارفرمایان، حتی آنهایی که در استخدام فارغ التحصیلان تازه کار تخصص دارند، هیچ چیز جذاب تر از تجربه کاری واقعی نیست.

نکته مهم دیگر در مورد کارآموزی این است که شرکت ها معمولاً می خواهند با انجام دوره های کارآموزی افراد مستعد را به سمت فرصت های شغلی خود جذب کنند. برای کارفرمایان، کارآموزی به این معناست: یک مصاحبه فوق العاده طولانی، ارائه یک برنامه آموزشی و اتخاذ رویکردی هوشمندانه برای جذب کارورز برای فرصت های شغلی. به این معنی که اگر کارآموزان در دوره کارآموزی موفق باشند و خود را نشان دهند، فرصت دارند پس از دوره در شرکتی که در آن دوره کارآموزی را انجام داده اند استخدام شوند.

به طور خلاصه، دوره های کارآموزی به شما کمک می کند تا بفهمید از شغل آینده خود چه انتظاری دارید و سپس استخدام آسان تر می شود.

انواع دوره های کارآموزی

هر شرکت یا صنعتی ساختار کارآموزی خود را دارد که با سایرین متفاوت است. این مشکل باعث ایجاد مدل های مختلف کارآموزی شده است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

کارآموزی با حقوق

کارآموزی چیست؟

شرکت های بزرگی که پول بیشتری را برای کارآموزی اختصاص می دهند معمولاً در کارآموزی به دستمزد توجه می کنند و برای این دوره پول زیادی در نظر می گیرند. دوره های کارآموزی با حقوق را می توان در شرکت های دولتی و خصوصی یافت. شرکت‌ها معمولاً ارزشی را که کارآموزان برایشان به ارمغان می‌آورند تشخیص می‌دهند و برای آن ارزش افزوده پرداخت می‌کنند. آنها همچنین می دانند که کارآموزان چگونه به کار رایگان واکنش نشان می دهند و این را کاملا درک می کنند. به همین دلیل تمایل دارند دوره های کارآموزی را با دستمزد بالاتر و حتی هزینه های بالاتر انجام دهند.

کارآموزی بدون حقوق

بسیاری از شرکت های کوچک توانایی پرداخت حقوق کارآموزان خود را ندارند. حتی اگر در برنامه خود به کارآموزان پولی پرداخت نمی کنند، این بدان معنا نیست که فضایی برای یادگیری و پیشرفت در اختیار آنها قرار نمی دهند. برای بسیاری از افراد، تجربه و یادگیری به دست آمده در دوره کارآموزی، حتی اگر بدون دستمزد باشد، یک مزیت است و می توان از آن برای غنی سازی رزومه استفاده کرد.

کارآموزی غیر انتفاعی

این نوع کارآموزی ها مشابه کار داوطلبانه است. سازمان‌های غیرانتفاعی سهامدار یا مالک ندارند و اغلب مؤسسات خیریه هستند. افرادی که به عنوان کارآموز در این مدل از سازمان ها کار می کنند معمولاً حقوق دریافت نمی کنند. اما با این حال، این دوره های کارآموزی می تواند بسیار مفید باشد و می تواند به شما کمک کند تا مهارت های خود را در حرفه خود توسعه دهید و رزومه خود را تقویت کنید.

کارآموزی دانشگاه

در حال حاضر دانشگاه های زیادی برای گذراندن دوره کارآموزی دانشجو می پذیرند. اگرچه برخی از دوره ها نیازی به کارآموزی ندارند، دانشگاه ها همچنان این دوره ها را برگزار می کنند. گذراندن دوره کارآموزی در دانشگاه می تواند بسیار مفید باشد، زیرا دانشجویان زیر نظر اساتید و اساتید هستند و می توانند توانایی های خود را ارتقا دهند. این نوع کارآموزی نیز بدون دستمزد است، با این حال، شرکت ارائه دهنده دوره کارآموزی ممکن است مزایای دیگری مانند غذا را برای کارآموز فراهم کند.

کارآموزی خارج از شرکت

کارآموزی یک مدل کوتاه شده از کارآموزی با حقوق و بدون حقوق است. این شکل از کارآموزی می تواند تنها چند روز یا چند هفته طول بکشد. دوره های کارآموزی خارج از شرکت معمولا برای کسانی که به دنبال برنامه های سایه کار هستند استفاده می شود. برنامه های سایه کار معمولاً برای دانش آموزان اجرا می شود، اما برای افرادی که می خواهند شغل و مسیر شغلی خود را تغییر دهند نیز استفاده می شود.

شرکت هایی که این هفته استخدام می کنند

این هفته 23 شرکت بزرگ و معتبر در حال استخدام هستند. برای مشاهده آگهی استخدام و ارسال رزومه کلیک کنید.

در این دوره، دانشجویان یاد خواهند گرفت که تجربه کار در یک حرفه چگونه است و همچنین فرصت شبکه سازی را خواهند داشت.

3 راه برای یافتن دوره کارآموزی

اکنون که می دانید کارآموزی چیست، ممکن است از خود بپرسید که چگونه می توانید یک دوره کارآموزی را پیدا کنید و برای آن درخواست دهید. در ادامه به سه روش اشاره می کنیم که با استفاده از هر کدام می توانید برای دوره کارآموزی اقدام کنید.

کارآموزی چیست؟

1. از دانشگاه بپرسید

اگر دانشجو هستید، به مرکز شغلی دانشگاه خود مراجعه کنید و در مورد شرکت در نمایشگاه های کار و شرکت در دوره های کارآموزی شرکت سوال کنید. ممکن است خود دانشگاه برای دانشجویان دوره های کارآموزی داشته باشد و شما بتوانید از آنها استفاده کنید. آنها حتی ممکن است شرکت هایی را بشناسند که به طور خاص به دنبال دانشجویان دانشگاهی هستند که شما در آن شرکت می کنید! تا حد امکان با دانشگاه ارتباط برقرار کنید.

2. از منابع آنلاین بازدید کنید

منابع آنلاین زیادی وجود دارد که می توانید برای یافتن فرصت های کارآموزی به آنها مراجعه کنید. سایت های کاریابی مانند ایران تلنت می توانند مرجع شما برای کارآموزی باشند. با مراجعه به صفحه فرصت های شغلی می توانید مشاغلی که نیاز به استخدام کارآموز دارند را مشاهده و فیلتر کنید.

هرچه جستجوی خود را در سایت محدودتر کنید، مدیریت فرصت های شغلی و دسترسی به مناسب ترین گزینه ها برای شما آسان تر خواهد بود.

3. از شرکت های مورد علاقه خود دیدن کنید

البته در ذهن همه شرکت هایی وجود دارند که به عنوان شرکت های محبوبی برای کار شناخته می شوند. اگر قصد انتخاب دوره کارآموزی این شرکت ها را دارید و نمی دانید برای کدام شغل می خواهید کارآموزی کنید، پیشنهاد می کنیم به صفحه فرصت های شغلی شرکت ها مراجعه کنید. برای این کار مستقیما به سایت شرکت مورد نظر خود مراجعه کنید و ببینید آیا در برنامه خود دوره کارآموزی دارند یا خیر. اگر دوره ای پیدا کردید و فکر می کنید برای شما مناسب است، حتما برای آن درخواست دهید!

آیا شرایط تحصیلی برای گرفتن دوره کارآموزی وجود دارد؟

از نظر فنی، هیچ شرایط آموزشی برای گرفتن دوره کارآموزی وجود ندارد. اما هر شرکتی شرایط و ضوابط خود را در آگهی کارآموزی اعلام خواهد کرد. برخی ممکن است به داشتن مدرک در موقعیت خود اشاره کنند و برخی حتی ممکن است تجربه کاری قبلی را از شما بخواهند. برخی ممکن است نمونه ای از کار شما را بخواهند که در مورد مشاغلی که نیاز به خلاقیت دارند، مانند طراحی گرافیک، صدق می کند.