یکی از عوامل مهم در جذب افراد مستعد و متخصص به بازار کار، نوشتن شرح وظایف مستحکم و جامع است. با وجود بیش از هزاران آگهی شغلی در وبسایتهای کاریابی مانند ایران تلنت، شرح شغل مناسب میتواند به شرکتها کمک کند تا از سایرین متمایز شوند. در واقع شرح شغل ابزاری است که از طریق آن می توانید شرکت، مشاغل و البته برند کارفرمای خود را بازاریابی کنید و فرآیند استخدام در شرکت خود را به صورت تئوری پیش ببرید.
کلید نوشتن شرح شغل ارائه جزئیات کافی است تا جویندگان کار بتوانند به راحتی موقعیت شغلی و کاری که شرکت شما انجام می دهد را درک کنند. برای اینکه بتوانید شرح شغلی محکم بنویسید و افراد را به سمت شغل خود جذب کنید، نکات این مقاله را دنبال کنید.
شرح شغل چیست؟
شرح شغل مطالبی است که در آگهی های شغلی مشاهده می کنید که شامل مسئولیت ها، الزامات و مهارت های مورد نیاز موقعیت شغلی است. شرکت ها از این مواد برای تعیین نوع شغلی که یک جوینده کار انجام می دهد استفاده می کنند.
شرح شغل همچنین باید شامل جزئیات مهم در مورد شرکت، مانند ماموریت شرکت، فرهنگ، و هرگونه مزایای کارکنان باشد. ضمناً در برخی از شرح وظایف، محدوده مشاغل پاره وقت و تمام وقت به همراه حقوق و دستمزد مشخص شده است.
شرح شغل موثر حاوی اطلاعات کافی برای جویندگان کار است تا به آنها کمک کند تا در مورد واجد شرایط بودن یا نبودن این موقعیت تصمیم بگیرند. بر اساس یک نظرسنجی در وب سایت، 52 درصد از جویندگان کار گفتند که کیفیت شرح شغل در تصمیم آنها برای درخواست شغل بسیار یا بسیار تأثیرگذار بوده است.
عنوان شغلی
برای نوشتن شرح شغل، اولین کاری که انجام می دهید این است که عنوان شغل را تعریف کنید. عناوین شغلی هدفمند مؤثرتر از عناوین عمومی هستند. بنابراین سعی کنید با درج عبارات کلیدی که موقعیت شغلی را به طور دقیق توصیف می کند، دقت کار خود را افزایش دهید. یک نظرسنجی در سال 2020 در وب سایت Indeed نشان داد که 36 درصد از جویندگان کار از سایت های کاریابی برای یافتن شغل بر اساس عنوان شغلی مورد نظر خود استفاده می کنند.
هنگام تهیه عنوان شغلی از کلمات خارجی که ممکن است کارجو را گمراه کند استفاده نکنید. به عنوان مثال، از کلمه ” ارشد” استفاده نکنید و به جای آن از کلماتی مانند “کارشناس” یا “متخصص ارشد” استفاده کنید. در مورد شرح وظایف، سعی کنید آن را به طور کامل و جامع تدوین کنید. پس از نوشتن شرح شغل، باید آن را مرور کنید و در صورت وجود عبارات و جملات مبهم یا مبهم، آن را بازنویسی کنید تا محتوای شما برای همه جویندگان کار قابل درک باشد.
خلاصه شرح شغل
بخش خلاصه شرح شغل شما باید در عین حال جذاب و جذاب باشد. خلاصه شرح شغل شما باید یک نمای کلی از شرکت و انتظارات شما از موقعیت را ارائه دهد.
در این بخش، می توانید با ارائه جزئیاتی در مورد آنچه که شرکت شما را منحصر به فرد می کند، خواننده را جذب کنید. خلاصه شرح شغل شما باید مقدمه ای برای معرفی شرکت و برند کارفرمای شما باشد. جزئیات مربوط به فرهنگ شرکت خود را که جویندگان کار را تشویق می کند تا شرکت شما را برای کار انتخاب کنند، در این بخش قرار دهید. در واقع یک نظرسنجی نشان داد که 72% از جویندگان کار گفتند که دیدن جزئیات فرهنگ سازمانی در شرح شغل برای آنها بسیار مهم است.
در شرح شغل، موقعیت جغرافیایی را حتما ذکر کنید. با این کار، جستجوی کارجو هدفمند می شود و به راحتی می توانند به آگهی شغلی شما در وب سایت های کاریابی یا حتی موتورهای جستجو برسند.
مسئولیت ها و وظایف
در این قسمت از شرح شغل، باید تمام وظایف و مسئولیت های اصلی آن موقعیت شغلی را فهرست کنید. فهرست وظایف و مسئولیت ها را با جزئیات و در عین حال مفید و مختصر نگه دارید. کارهای خاص انجام شده در سازمان خود را ذکر کنید. به عنوان مثال، اگر برای یک موقعیت “مدیریت رویداد” استخدام می کنید و استخدام کننده برای تبلیغ رویدادها به تخصص رسانه های اجتماعی نیاز دارد، به جویندگان کار کمک کنید موقعیت را با توانایی ها مطابقت دهند. این جزئیات را در این بخش وارد کنید. و مهارت های آنها را بسنجید و ببینید آیا برای این موقعیت شغلی مناسب هستند یا خیر.
فعالیت های روزانه این موقعیت شغلی را شرح دهید. این به جویندگان کار کمک می کند تا محیط کار و فعالیت هایی که روزانه انجام می دهند را درک کنند. این سطح از جزئیات به جوینده کار کمک می کند تا تشخیص دهد که آیا نقش و شرکت برای او مناسب است یا خیر و به شما کمک می کند تا فرد مناسب را برای این موقعیت پیدا کنید.
جایگاه این عملکرد در سازمان را توضیح دهید. توضیح دهید که فرد استخدام شده در این موقعیت شغلی باید چه گزارشی داشته باشد و عملکرد آن فرد در سازمان چگونه است. این به جویندگان کار کمک می کند تا تصویر بزرگ تری از سازمان شما و نحوه انجام کار به دست آورند و بفهمند که این موقعیت چگونه بر تجارت تأثیر می گذارد.
الزامات و مهارت ها
لیستی از مهارت های سخت و نرم را برای این بخش در نظر بگیرید. شرح شغل باید تحصیلات، تجربه کاری قبلی، گواهینامه ها و مهارت های فنی مورد نیاز برای این موقعیت را مشخص کند. علاوه بر این، شما باید مهارت های نرم مانند مهارت های ارتباطی و حل مسئله و همچنین ویژگی های شخصیتی فرد مورد نظر خود را برای این بخش در نظر بگیرید.
فهرست الزامات و مهارت ها را مفید و مختصر نگه دارید. بسیاری از افراد دوست دارند تمام الزامات و مهارت هایی را که حتی برای این موقعیت شغلی مناسب نیستند فهرست کنند. حتما از آن اجتناب کنید. بر اساس یک نظرسنجی در سال 2018، 63 درصد از جویندگان کار گفتند که به دلیل عدم اطلاع از ابزارها یا مهارت های ذکر شده در شرح شغل، درخواست کار را به تعویق انداخته اند. 47 درصد دیگر گفتند که برای آن آگهیها درخواست ندادهاند، زیرا سابقه کاری ذکر شده در آگهی کار را ندارند.
بنابراین مهم است که مهارتها و الزاماتی را که یک جوینده کار باید داشته باشد در کنار فهرستی از آن مهارتها و الزامات خوب حفظ کنید و مهارتها را فقط به آنهایی که برای آن موقعیت لازم است محدود کنید تا بتوانید افراد بیشتری را جذب کنید. درج آگهی استخدام. در واقع، 71 درصد از کارفرمایان گفتند که لیست مهارت ها و الزامات خود را به دو لیست مهارت های ضروری و لیست مهارت های خوب تقسیم می کنند.
حقوق و مزایا
این قسمت از شرح شغل شامل محدوده حقوق و دستمزد می باشد. جویندگان کار به دنبال فرصت های شغلی هستند که نیازهای قانونی آنها را برآورده کند. با این حال، طبق یک نظرسنجی در سال 2019، نزدیک به 70 درصد از جویندگان کار گفتند که هرگز یا فقط گاهی اوقات شرح شغلی حاوی اطلاعات حقوق را مشاهده نکردهاند. به عبارت دیگر، با افزودن بخش حقوق و دستمزد، می توانید تمرکز شرح شغل خود را افزایش دهید، افراد با استعداد را به سازمان خود جذب کنید و در بین شرکت های دیگر متمایز شوید.
همچنین امتیازات و مزایای خاص سازمان خود را فهرست کنید. مزایای شرکت شما برای جویندگان کار چیست؟ اکثر جویندگان کار (83٪) موافق هستند که مزایای شرکت تأثیر قابل توجهی بر تصمیم آنها برای پذیرش یا رد پیشنهاد شغلی دارد. برخی از این امتیازات عبارتند از:
- ترک با حقوق نامحدود
- ساعات های کاری قابل انعطاف
- بیمه سلامت
- وعده های غذایی و میان وعده در محل کار
- بازپرداخت شهریه
نمونه شرح شغل
ما تمام نکات نوشتن شرح شغل را یاد گرفتیم. زمان بررسی نمونه شرح وظایف فرا رسیده است. در ادامه شرح وظایف یک متخصص دیجیتال مارکتینگ را مشاهده خواهید کرد:
شرح شغل کارشناس بازاریابی دیجیتال وظایف و الزامات شغلی
متخصص بازاریابی دیجیتال مسئول هماهنگی با سایر متخصصان بازاریابی و فروش برای اجرای کمپین های نوآورانه برای معرفی برند یا محصول است. وظایف آنها شامل تحقیق در مورد مخاطب هدف، ثبت دادههای نتایج کمپین برای گزارشدهی، و نظارت بر کانالهای تبلیغاتی و رسانههای اجتماعی شرکت برای اطمینان از ارائه محتوای ثابت در تمام این کانالها است.
وظایف و مسئولیت های یک متخصص دیجیتال مارکتینگ
یک متخصص بازاریابی دیجیتال باید بتواند وظایف و مسئولیت های مختلفی را انجام دهد. برخی از وظایف و مسئولیت هایی که یک متخصص بازاریابی باید بتواند انجام دهد به شرح زیر است:
- تحقیقات بازار برای شناسایی روندهای بازار و تجزیه و تحلیل رقابتی
- با دیگران در تیم همکاری کنید تا در مورد برندینگ، طراحی گرافیک و کارهای تبلیغاتی ایده بگیرید
- کانال های بازاریابی و تبلیغات موثر را بررسی کنید
- بررسی عملکرد کمپین ها و استراتژی های بازاریابی
- مدیریت کمپین های بازاریابی نوآورانه
- ایجاد و حفظ روابط با مشتریان جدید و موجود از طریق شبکه سازی و جستجو
- اجرای یک کمپین بازاریابی ایمیلی
- تشکیل جلسات طوفان فکری
- کمپین ها را برای افزایش ROI مقایسه کنید
- در مورد قیمت ها و محصولات رقبا تحقیق کنید
- تصمیم گیری در مورد بهترین رسانه برای تبلیغات
- تعیین اینکه کدام محتوا بیشترین تأثیر را بر روی مخاطب دارد
- نظارت بر شبکه های اجتماعی و گوگل آنالیتیکس
الزامات و مهارت های یک متخصص دیجیتال مارکتینگ
یک متخصص بازاریابی دیجیتال باید مهارت ها و شرایط زیر را داشته باشد:
- مهارت های تحلیلی بالا
- مهارت های ارتباطی بالا
- توجه به جزئیات برای تجزیه و تحلیل دقیق داده ها
- تفکر انتقادی
- مهارت های حل مسئله
- توانایی کار تحت فشار و انگیزه بالا برای موفقیت در یک محیط رقابتی
- توانایی کار تیمی و با سایر همکاران
- مهارت های مدیریتی بالا
- مدیریت زمان و توانایی اولویت بندی وظایف
انتظارات حقوق متخصص دیجیتال مارکتینگ
طبق داده های سایت ایران سالاری، در سال گذشته میانگین حقوق هر متخصص بازاریابی 6 میلیون و 300 هزار میلیون تومان بوده است که بسته به جغرافیا، اندازه شرکت و تجربه داوطلب می تواند متفاوت باشد.