مهارت های مدیریت ریسک چیست؟ ، استعداد ایران

مهارت های مدیریت ریسک چیست؟ ، استعداد ایران

بسیاری از سازمان ها نقشی به نام مدیریت ریسک برای مدیریت ریسک های خود و کاهش تاثیر آنها بر عهده دارند. فردی که به عنوان مدیر ریسک استخدام می شود باید مجموعه مهارتی داشته باشد که به آنها در شناسایی مشکلات، ارزیابی راه حل ها و انجام اقدامات مناسب کمک کند. اگر بدانید چه مهارت هایی برای مدیریت ریسک لازم است، می توانید در این نقش موفق تر باشید. در این مقاله در مورد مهارت های مدیریت ریسک و نحوه بهبود این مهارت ها صحبت می کنیم و در نهایت در مورد نحوه استفاده از این مهارت ها در محیط کار و گنجاندن آنها در رزومه صحبت می کنیم.

مهارت های مدیریت ریسک

مهارت های مدیریت ریسک مجموعه خاصی از شایستگی هاست که مدیران ریسک را برای انجام وظایف خود آماده می کند. مدیران ریسک از مهارت های تحلیلی برای کشف ریسک های بالقوه و مهارت های ارتباطی برای توضیح ریسک ها و مشکلات به مدیریت ارشد و ذینفعان استفاده می کنند. مهارت های مالی همچنین به آنها کمک می کند تا ریسک را محاسبه کنند و مهارت های حل مسئله به آنها کمک می کند تا به دنبال راه هایی برای کاهش ریسک و محدود کردن احتمال وقوع آنها باشند. یک مدیر ریسک باید از مهارت های خود برای شناسایی ریسک های بیرونی و داخلی در سازمان استفاده کند.

ابزارهای رایگان و آنلاین برای ایجاد رزومه

اکنون می توانید یک فایل رزومه حرفه ای و دوزبانه را بصورت آنلاین به صورت رایگان ایجاد و دانلود کنید.

نمونه هایی از مهارت های مورد نیاز برای مدیریت ریسک

برخی از مهم ترین مهارت های مورد نیاز برای مدیریت ریسک عبارتند از:

دانش و درک قوانین

مهم ترین وظیفه هر مدیر ریسک این است که اطمینان حاصل کند که فعالیت های هر سازمان به صورت قانونی انجام می شود تا از بروز مشکلات جلوگیری شود. اطمینان از مطابقت شرکت و کالاها یا خدمات آن با تمام استانداردهای صنعت برای بسیاری از صنایع بسیار مهم است، زیرا عدم انطباق می تواند منجر به رد محصول و جریمه های قابل توجهی شود. به روز ماندن در قوانین و مقررات یکی از مهم ترین مهارت های هر مدیر ریسک است.

مهارت های تحلیلی

توانایی پیش‌بینی و ارزیابی ریسک نیازمند مهارت‌های تحلیلی و مطالعه داده‌ها است. با کمک این مهارت، مدیران ریسک می‌توانند در نتیجه‌گیری و تصمیم‌گیری استراتژیک موفق باشند و علاوه بر این، در شناسایی شکاف‌ها در داده‌ها و حوزه‌هایی که نیاز به تحقیقات بیشتر دارند، توانایی بیشتری پیدا کنند. تجزیه و تحلیل صحیح داده ها معمولاً منجر به تصمیم گیری ریسک بهتر می شود.

تفکر استراتژیک

علاوه بر شناسایی ریسک‌های موجود و بالقوه، مدیران ریسک باید با مدیریت شرکت برای توسعه استراتژی‌هایی برای کاهش ریسک همکاری کنند. این استراتژی ها اغلب نیازمند اقداماتی هستند که در درازمدت بر سازمان تأثیر می گذارد، به این معنی که مدیران ریسک باید راه حل هایی ارائه دهند که آینده شرکت را در نظر بگیرد. مدیران ریسک نیز باید فرصت های مختلف مرتبط با ریسک را شناسایی کنند.

دانش مالی

ریسک مالی در همه مشاغل وجود دارد، بنابراین مدیران ریسک باید در امور مالی مهارت داشته باشند تا بتوانند ریسک ها را شناسایی و کاهش دهند. آنها باید بین ریسک های قابل مدیریت و ریسک هایی که خارج از کنترل سازمان هستند تمایز قائل شوند. اکثر کارفرمایان به دنبال مدیرانی هستند که دانش مالی خوبی برای موقعیت های مدیریت ریسک داشته باشند.

مهارت های ارتباطی

مدیران ریسک مسئول اطلاع رسانی ریسک های شناسایی شده و استراتژی های کاهش ریسک به سایر افراد سازمان هستند. برای برقراری ارتباط با طیف وسیعی از کارمندان از مدیریت ارشد تا کارمندان سطح پایه، باید مهارت های ارتباطی نوشتاری و کلامی عالی داشته باشد. آنها اغلب از ابزارهای مختلفی برای برقراری ارتباط با مدیریت ریسک و سایر بخش ها استفاده می کنند. بنابراین، آنها نیز در استفاده از این ابزار نیاز به مهارت دارند.

مهارت های حل مسئله

هنگامی که یک مدیر ریسک ریسکی را شناسایی می کند، به دنبال راه حل های مختلف و کارآمد برای کاهش پیامدها می شود. این مهارت مدیران ریسک شامل تجزیه و تحلیل ماهیت و علل ریسک، تدوین استراتژی برای حذف یا کاهش آن و سپس اجرای آن استراتژی است. افرادی که مهارت های حل مسئله دارند اغلب به مهارت های دیگری مانند تفکر انتقادی، تمرکز و میل طبیعی برای حل مشکلات نیاز دارند.

توانایی کار تحت فشار

مدیریت ریسک اغلب یک شغل استرس زا است، زیرا هر اشتباهی در سازمان می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. مدیران ریسک باید بدون توجه به فشار کاری وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. بهتر است برای هر مشکل در سازمان چندین راه حل تهیه کنید تا بتوانید همه آنها را امتحان کنید.

چگونه می توان مهارت های مدیریت ریسک را بهبود بخشید؟

در اینجا چند نکته برای بهبود مهارت های مدیریت ریسک آورده شده است:

1. به دنبال ارتباط موثر باشید

مهارت های ارتباطی یکی از مهم ترین مهارت ها در مدیریت ریسک است، زیرا مدیران ریسک برای حل مشکلات و پیشگیری از خطرات نیاز به برقراری ارتباط با سایر بخش ها دارند. زمانی که یک مدیر ریسک به دنبال روش‌های موثر ارتباطی مانند استفاده از ایمیل یا یک پلت فرم ارتباطی در شرکت می‌گردد، می‌تواند کارمندان را در مورد خطرات کشف شده آگاه کند و به آنها کمک کند تا این خطرات را حذف کنند. از طریق ارتباط، کارکنان نیز می توانند بازخورد خود را ارائه دهند که توسط مدیر ریسک برای کاهش ریسک در سازمان استفاده خواهد شد.

آگهی استخدام در تهران

برای مشاهده آگهی استخدام در تهران و ارسال رزومه کلیک کنید.

2. به تحصیلات خود ادامه دهید

تحصیلات یک مدیر ریسک باید در طول دوران حرفه ای او ادامه یابد. برای هر مدیر ریسک مفید است که به مطالعه و تحقیق در مورد عناصری مانند مقررات صنعت، شرایط اقتصادی، تغییر ترجیحات مصرف کننده و ویژگی های محصول ادامه دهد. این مطالعه به مدیران کمک می‌کند تا استراتژی‌های مؤثرتری برای کاهش ریسک‌ها طراحی کنند.

3. درک خود را از سازمان بهبود بخشید

مدیریت ریسک معمولا در تمامی بخش های یک سازمان نقش آفرینی می کند، بنابراین فردی که در این شغل فعالیت می کند باید از تمامی رویه ها و مقررات سازمان آگاه باشد تا بتواند در جهت کاهش ریسک گام بردارد. این به شما امکان می دهد تا هرگونه خطر خارجی مانند عدم انطباق و تغییر شرایط اقتصادی را شناسایی کنید. همچنین خطرات داخلی مانند روحیه پایین کارکنان یا نبود ابزار مناسب با شناخت کامل سازمان شناسایی می شوند. داشتن دانش عمیق از ساختار سازمانی به شما کمک می کند تا نقاط ضعف را پیش بینی کنید.

4. از اشتباهات گذشته درس بگیرید

هدف گذاری در مدیریت ریسک برای از بین بردن تمام خطاها و اشتباهات غیر واقعی است. در عوض، به سراغ استراتژی های SMART بروید که خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و محدود به زمان هستند. نتایجی را که در هر یک از فعالیت های مدیریتی به دست می آورید تجزیه و تحلیل کنید و اشتباهات خود را ارزیابی کنید تا از تکرار آنها جلوگیری کنید.

چگونه مهارت های مدیریت ریسک خود را در رزومه و مصاحبه برجسته کنیم؟

هنگام درخواست برای نقش مدیریت ریسک، مهم است که این مهارت ها را در رزومه خود ذکر کرده و برجسته کنید. بسته به شرکتی که برای آن درخواست می دهید، می توانید از تاکتیک های زیر برای برجسته کردن مهارت های خود استفاده کنید:

مهارت های مدیریت ریسک برای رزومه و نامه پوششی

می توانید مهارت های مدیریت ریسک را در یک بخش جداگانه بین سابقه کاری و تحصیلات خود به رزومه خود اضافه کنید. قبل از ایجاد بخشی برای هر یک از این مهارت ها، شرح شغل را دوباره بخوانید تا ببینید کدام مهارت برای کارفرما مهم است. با سفارشی کردن رزومه خود برای برآورده کردن انتظارات کارفرما، می توانید شانس خود را برای جلب توجه و دعوت به مصاحبه افزایش دهید.

نامه های پوششی مدیریت ریسک معمولا زمانی موثرتر هستند که بر تجربه، دستاوردها و نکات برجسته شغلی تمرکز کنند. با این حال، با استفاده از کلمات کلیدی شرح شغل در نامه پوششی خود، می توانید به مدیر استخدام کمک کنید تا بر توانایی ها و مهارت های شما تمرکز بیشتری داشته باشد.

مهارت های مدیریت ریسک برای مصاحبه های شغلی

برای پاسخ به سوالات مدیریت ریسک در طول مصاحبه آماده باشید. در پاسخ های خود، در مورد اینکه چگونه این مهارت ها به شما در مدیریت ریسک ها و مخاطرات کمک کرده اند، بحث کنید. پاسخ های خود را به تجربیات کسب شده در شرکت های قبلی مرتبط کنید. پاسخ های خود را با استفاده از تکنیک پاسخ STAR ارائه دهید، که شامل:

  • جزئیات وضعیت
  • این وظیفه شماست که آن کار را انجام دهید
  • اقدام انجام شده توسط شما
  • نشان دادن نتایج مثبت اقدامات انجام شده

به طور کلی، می‌توانید از مصاحبه و رزومه خود برای نشان دادن مهارت‌های مدیریت ریسک خود استفاده کنید و با این کار، خود را یک قدم به استخدام در شرکت‌های هوشمند نزدک نزدیک‌تر کنید.