منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • مشاغل استرس زا: 28 شغل استرس زا که باید درباره آنها بدانید

مشاغل استرس زا: 28 شغل استرس زا که باید درباره آنها بدانید

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
مشاغل استرس زا: 28 شغل استرس زا که باید درباره آنها بدانید

استرس بخش بزرگی از زندگی روزمره ما است و بیشتر آن ناشی از نوع کاری است که انجام می دهیم. ضرب الاجل های تنگ، محیط های کاری سمی و فشار بالا باعث ایجاد اضطراب و استرس می شود. اما برخی مشاغل ذاتاً استرس زا هستند و این یکی از مهم ترین مواردی است که قبل از انتخاب شغل باید در نظر گرفت.

طبیعتاً اکثر مردم فکر می کنند که در پر استرس ترین شغل دنیا قرار گرفته اند و هیچ چیز در دنیا سخت تر از شغل آنها نیست. اما آیا واقعاً می توان همه مشاغل را در زمره مشاغل استرس زا طبقه بندی کرد؟

در این مقاله قصد داریم شما را با ۲۸ شغل پر استرس دنیا آشنا کنیم. این مشاغل را بررسی کنید تا در مورد گزینه های شغلی آینده خود ایده بگیرید و بدانید که آیا شغل شما یکی از آنهاست. در مطالب قبلی در مورد مشاغل کم استرس نیز صحبت کردیم و نام این مشاغل را نام بردیم. می توانید این مقاله را همراه با آن مطالعه کنید تا خلاصه خوبی از حرفه ها به دست آورید.

1. راننده تاکسی

چه چیزی می تواند رانندگی در روز و شب را اینقدر بد کند؟ مسافران بی ادب، رانندگان دیوانه، ترافیک در ساعات خاصی از روز و آب و هوای بد تنها تعدادی از دلایل هستند! سوار شدن به ماشین و برخورد روزانه با بسیاری از این مسائل می تواند برای یک راننده تاکسی بسیار استرس زا باشد.

2. جراح

جراحانی هستند که بیماران و مراجعین را جراحی می کنند، جراحات آن ها را درمان می کنند و با مشکلات و چالش های فراوان حین جراحی مقابله می کنند. مهمترین استرس آنها به تصمیمات آنها مربوط می شود که در صورت اتخاذ تصمیم نادرست می تواند بیمار را در معرض خطر مرگ قرار دهد.

3. وکیل

وکلا عموماً شخصیتی سرسخت دارند که برای تحمل فشارهای زیاد ساخته شده است و به آنها اجازه می دهد شرایط سخت را مدیریت کنند. ساعات طولانی و فشار برنده شدن در یک پرونده دادگاه می تواند طاقت فرسا باشد و باعث شود بسیاری از افراد در این نقش در مقطعی از حرفه خود خسته شوند.

4. تکنسین فوریت های پزشکی

مشاغل پر استرس

تکنسین فوریت های پزشکی بودن یک شغل بسیار استرس زا و از نظر احساسی چالش برانگیز است. در این شغل، هرگز نمی‌دانید هنگام پاسخ دادن به شرایط اضطراری با چه چیزی مواجه خواهید شد.

5. مدیر فناوری اطلاعات

همه فکر می کنند مدیر فناوری اطلاعات فلان شرکت روی صندلی روبرویش نشسته و قهوه می نوشد. اما مسئولیت کل فرآیندهای مرتبط با فناوری اطلاعات در هر شرکتی می تواند بسیار استرس زا باشد، به خصوص اگر مشکلی پیش بیاید و کل سیستم متوقف شود. در این نقش، شما باید به سرعت مهارت های رهبری خود را توسعه دهید و بتوانید تصمیمات قوی بگیرید و راه حل های سریع و موثر بیابید. این موارد به شما کمک می کند تا استرس کار خود را کاهش دهید.

6. مددکار اجتماعی

مددکاران اجتماعی هرگز نمی دانند زمانی که روز کاری خود را شروع می کنند با چه چیزی روبرو خواهند شد. این افراد بسته به شغلشان ممکن است از سالمندان، کودکان، افراد بیمار یا افرادی که مشکلات روانی دارند مراقبت کنند. دیروقت به خانه آمدن و شیفت کاری طولانی مدت نیز می تواند بر سلامت و زندگی شخصی آنها تأثیر بگذارد، اما رضایت از تأثیر مثبت بر زندگی فرد می تواند تمام استرس را از ذهن او دور کند.

7. مشاور سلامت روان

یکی از مشاغلی که به راحتی می توان استرس زا بودن آن را ثابت کرد و دلایل آن مشخص است، مشاور سلامت روان است. برای اینکه بتوانید کار خود را به عنوان یک مشاور به خوبی انجام دهید، باید طبیعت آرام داشته باشید و بتوانید کارهای سنگین را انجام دهید تا با درمان اختلالات عاطفی و روانی مانند اضطراب و افسردگی به بیماران خود کمک کنید تا بهتر شوند.

8. تلفن – اپراتور

در تمام طول روز پشت میز نشستن و صحبت کردن با مردم ساده ترین کار دنیا به نظر می رسد. اما حتی در آن زمان، زمانی که با مشتریان عصبانی سر و کار دارید و باید برای دریافت حقوق و داشتن شاخص های کلیدی عملکرد سنگین بر روی پورسانت کار کنید، خیلی سریع فشار را احساس خواهید کرد. در حالی که برخی از افراد استعداد خوبی در این شغل دارند و می توانند پیشرفت خوبی داشته باشند، برخی دیگر نیز در استرس و سختی این شغل غرق می شوند و بیرون آوردن آنها از این بحران بسیار سخت است.

9. معلم

اگرچه تدریس یک شغل رضایت بخش با اوقات فراغت زیاد است، اما همچنین یک موقعیت شغلی هیجان انگیز است. بسیاری از افراد در حرفه معلمی می خواهند به دانش آموزان خود در خارج از ساعات مدرسه کمک کنند تا پیشرفت تحصیلی آنها را تضمین کنند. آنها همچنین با شخصیت های مختلف از جمله دانش آموزان مزاحم و تفرقه انگیز سر و کار دارند.

10. داور ورزشی

مشاغل پر استرس

ایستادن در کنار زمین، اعلام پنالتی و تعیین برنده یک مسابقه چقدر می تواند سخت و استرس زا باشد؟ قضات با توهین های لفظی و حتی تهدید به مرگ مکرر مواجه می شوند و همین موضوع کار آنها را بسیار ترسناک کرده است. جدا از مواردی که ذکر کردیم، بی خوابی های زیاد و رفت و آمدهای مکرر به مکان های بازی استرس زیادی را برای کارگران این حرفه ایجاد کرده است.

11. راننده کامیون

ممکن است فکر کنید سوار شدن به کامیون و رانندگی آسان است، اما رفتن با یک وسیله نقلیه بزرگ در شهرها، گاهی اوقات حتی کشورها، می تواند خسته کننده باشد، به خصوص زمانی که مجبور هستید سفرهای روزانه و بدون توقف طولانی داشته باشید.

12. مهندس تعمیر و نگهداری هواپیما

یک مهندس تعمیر و نگهداری هواپیما موتورهای هواپیما را نصب و نگهداری می کند و همچنین هرگونه مشکل الکتریکی یا سیستمی هواپیما را عیب یابی می کند. از آنجایی که این یک کار بسیار فنی است، مهندسان تعمیر و نگهداری هواپیما تحت فشار زیادی هستند و مسئولیت ایمنی همه خدمه و مسافران را بر عهده دارند.

13. راننده قطار

برای تبدیل شدن به یک راننده قطار، باید دید عالی و توجه به جزئیات برای کار با قطار داشته باشید. اگرچه ممکن است این شغل در ظاهر سرگرم کننده به نظر برسد، اما مسئولیت زیادی به همراه دارد. این وظیفه رانندگان قطار است که مسافران را سالم و به موقع به مقصد برسانند.

14. آشپز

نقش آشپز هنگام کار در آشپزخانه شلوغ بسیار استرس زا است. شما باید مطمئن شوید که سفارشات را به بهترین شکل و در زمان مناسب طبخ می کنید تا مشتریان شما شکایت نکنند. علاوه بر گرمای شدید فر، فضای کاری یک سرآشپز می تواند چالش برانگیز باشد.

15. کارگر ساختمانی

مشاغل پر استرس

کار دستی بسیار سخت، پرزحمت و قطعا استرس زا است. کارگران ساختمانی باید در شرایط آب و هوایی سخت کار کنند و اغلب به آنها آموزش داده می شود که چه انتظاری داشته باشند. از حفاری تا ساخت خانه، کار کارگران ساختمانی با پیچیدگی های روحی و جسمی زیادی همراه است.

16. کارمندان فروشگاه

کارمندان فروشگاه اغلب در موقعیت های چالش برانگیز با مشتریان قرار می گیرند. آنها مسئول تحویل محصولات به فروشگاه و رسیدگی به موقع به شکایات مشتریان و در نهایت اطمینان از خروج مشتریان راضی از فروشگاه هستند.

17. تحلیلگر مالی

یکی از مشاغل پرطرفدار در بین افراد جویای کار، مشاغل مالی است. اما برخی از این مشاغل را نمی توان بدون استرس تصور کرد. تحلیلگران مالی داده های مالی را تجزیه و تحلیل می کنند و به کسب و کارها در مورد فرصت های سرمایه گذاری مشاوره می دهند. در حالی که کار تحلیلگران مالی هنگام ارزیابی داده ها استرس زا نیست، به ویژه در مواجهه با مشتریان ناراضی زمانی که بازار به بدترین حالت تبدیل می شود، استرس زا است.

18. مشاور ازدواج و خانواده

بازگرداندن هارمونی و کمک به زوج ها برای حل اختلافاتشان می تواند کاری بسیار استرس زا باشد. هنگامی که تنش بین زوج ها افزایش می یابد، این مسئولیت شما خواهد بود که اوضاع را خنثی کنید. اما این شغل یک جنبه بسیار مثبت دارد و آن کمک به زوج ها برای حل مشکلاتشان و بازگشت دوباره به زندگی شان است.

19. دستیار شخصی

شغل دستیار شخصی به دلیل وظایف اداری فراوان و نحوه مدیریت آنها بسیار پر استرس است. افراد در این شغل نیز مسئولیت انجام کارهای زیادی (از جمله کارهای شخصی) را برای رئیس خود خواهند داشت و زمان بسیار کمی برای نفس کشیدن خواهند داشت.

20. کنترل کننده ترافیک هوایی

کنترلر ترافیک هوایی وظیفه نظارت بر سرعت هواپیما را بر عهده دارد و به خلبان دستور می دهد تا بر روی باند فرود بیاید. در حالی که کار آنها ممکن است ساده و آسان به نظر برسد، کنترل کننده های ترافیک هوایی باید همیشه در حالت آماده باش و آماده برای راهنمایی خلبانان در هنگام بروز مشکلات باشند.

21. فلبوتومیست

مشاغل پر استرس

فلبوتومیست ها نمونه خون بیماران را برای آزمایش، انتقال خون یا اهدای خون جمع آوری می کنند. در حالی که کار ممکن است ساده به نظر برسد، فشار خون گیری، ارسال نمونه برای تجزیه و تحلیل، و برخورد با مشتریان دشوار، فلبوتومیست ها را به شغلی پر استرس تبدیل می کند. فلبوتومیست ها باید اطمینان حاصل کنند که نمونه ها به درستی برچسب گذاری شده اند تا مراجعین به اشتباه تشخیص داده نشوند.

22. هماهنگ کننده رویداد

مسئولیت سازماندهی یک رویداد بزرگ می تواند بسیار استرس زا باشد. اطمینان از اجرای همه وظایف برای هر رویداد یک کار دشوار است که نیاز به توجه و توجه زیادی به جزئیات دارد. علاوه بر این، اگر مشکلی پیش بیاید، آنها باید سریع عمل کنند تا بتوانند خیلی سریع مشکل را برطرف کنند. علاوه بر این، هماهنگ‌کنندگان رویداد باید ارتباط‌دهنده و حل‌کننده‌های خوبی برای بقا در این صنعت باشند.

23. مدیر روابط عمومی

مدیران روابط عمومی به شرکت هایی که در آنها کار می کنند اعتبار و اعتبار می بخشند. آنها باید شبانه روز کار کنند تا اطمینان حاصل کنند که مشتریان بهترین خدمات را دریافت می کنند و همچنین برای افزایش شهرت و اعتبار شرکت ها برنامه ریزی می کنند. مطمئناً، برخورد با مشتریان و توانایی ارائه یک تصویر عالی از شرکت می تواند شغل بسیار پر استرسی باشد.

24. خلبان

خلبانان نه تنها مسئول ایمنی همه مسافران خود هستند، بلکه باید هواپیما را در شرایط آب و هوایی نامناسب هدایت کنند که به خودی خود می تواند استرس زا باشد. علاوه بر مشکلات روزمره یک خلبان خطوط هوایی، تغییرات لحظه آخری در برنامه ها نیز می تواند سطح استرس را افزایش دهد، زیرا در معرض خشم مسافران قرار می گیرید که می تواند شما را متضرر کند.

25. آتش نشانی

کار در میان شعله های آتش و شرایط ناشناخته می تواند حداقل به سلامت روحی آتش نشان آسیب برساند. آتش نشانان هر روز بدون اطلاع از جدیت یک حادثه به محل حادثه می روند، چالش های جدیدی را تجربه می کنند و در نهایت دچار استرس زیادی می شوند. تغییرات لحظه آخری شیفت نیز می تواند بر زندگی شخصی آنها فشار بیاورد زیرا نمی توانند از قبل برنامه ریزی کنند.

26. کارمند بهداشت

کارکنان مراقبت های بهداشتی نیز زمان زیادی را به کار خود اختصاص می دهند و جان خود را برای اطمینان از سلامت دیگران به خطر می اندازند. همانطور که در طول همه‌گیری COVID-19 دیدیم، بسیاری از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی روزانه جان خود را به خطر انداختند تا در محیط‌های بسیار پر استرس با تعداد فزاینده‌ای از بیماران و کارکنان و منابع ناکافی کار کنند. در واقع چنین شرایطی او را مجبور کرد که اضافه کاری کند و رفاه خود را برای کمک به دیگران به خطر بیندازد.

27. افسر پلیس

مشاغل پر استرس

افسران پلیس بسته به بخش یا خط کاری خود، در موقعیت های پرخطر کار می کنند و با موقعیت های خطرناکی مانند سرقت مسلحانه یا موقعیت های خشونت آمیز مواجه می شوند. آنها در کار خود می توانند کارهایی مانند دستگیری مجرمان خطرناک انجام دهند. این باعث استرس و سایر مشکلات سلامتی می شود.

28. پرسنل نظامی

پرسنل نظامی نیز شغل پر استرسی دارند. جدا از استرس دوری از خانه، کار در مناطق جنگی به شدت استرس زا است. ترس از تلفات و از دست دادن عزیزان باعث افزایش سطح اضطراب می شود که اغلب در برخی از پرسنل نظامی مبتلا به اختلالات پس از سانحه و مشکلات سلامت روان دیده می شود.

آخرین کلمه

به جرات می توان گفت که همه این مشاغل سهم خود را در استرس دارند، اما مزایا بسیار بیشتر از معایب آن است. اگر در مرحله انتخاب شغل از لیست آگهی های استخدامی هستید، حتما به شما پیشنهاد می کنیم که این مشاغل را بررسی کرده و همچنین برای اطمینان از مناسب بودن یا نبودن شغل انتخابی خود، در تست شخصیت شناسی شرکت کنید. اما اگر یکی از این مشاغل را انجام می دهید و اضطراب و استرس را تجربه می کنید، حتما با یک متخصص مشورت کنید تا بتوانید از مشکلات روحی در آینده جلوگیری کنید.