
اکثر مدیران محتوایی که امروزه میشناسیم و با آنها کار میکنیم، کار خود را بهعنوان تولیدکننده محتوا یا کپیرایتر آغاز کردند و فرآیند تولید محتوا را از این نقشها مدیریت کردند. اگر از بیرون به روند مدیر شدن این افراد نگاه کنید، ممکن است فکر کنید که این فرآیند ساده است. اما در واقعیت اینطور نیست و این روند نیاز به تغییر نظر شما دارد و شما به راهنمایی نیاز خواهید داشت. همچنین مهم است که کار خود را به عنوان یک بازاریاب محتوا شروع کنید و بایدها و نبایدها را در این زمینه بدانید.
در این مقاله، ما قصد داریم شما را از طریق این فرآیند راهنمایی کنیم و نکاتی را در مورد مراحل مربوط به رفتن از کپی رایتر به بازاریاب محتوا به شما ارائه دهیم. برخی از نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره کردیم در مسیر شغلی محتوا نیز هستند و اگر به این حوزه علاقه دارید می توانید از این نکات برای ورود به حوزه محتوا استفاده کنید.
بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا فرآیند تولید محتوا برای کسب و کار شما با هدف بلندمدت جذب مشتریان جدید است. این ماده می تواند به هر شکلی باشد، از جمله:
- مقالات وبلاگ
- محتوای وب سایت ها
- محتوای شبکه های اجتماعی
- پادکست
- ویدئو
- کتاب الکترونیکی
- خبرنامه ایمیل
هر یک از اینها نشان دهنده فرصتی برای برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان شماست. بازاریابی محتوا برای جذب افرادی است که در جستجوی محصولات یا خدمات شما در اینترنت هستند و به آرامی آنها را متقاعد می کند که شرکت شما قابل اعتماد و مفید است.
کپی رایتینگ چیست؟
مانند بازاریابی محتوا، کپی رایتینگ نیز نوعی تولید محتوا است. اما به اندازه بازاریابی محتوا شاخه های زیادی را شامل نمی شود زیرا تنها یک نمونه از محتوای نوشتاری است. محتوای کپی به کلماتی اطلاق می شود که شما در وب سایت خود استفاده می کنید و بازدید کننده را به اقدام فوری ترغیب می کند.
کپی رایتینگ اساساً با هدف فروش مرتبط است و به همین دلیل است که شما آن را در بیشتر صفحات هر وب سایت می بینید. بنابراین، کپی رایتینگ شامل موارد زیر است:
- معرفی کسب و کار شما و چگونگی پیدایش آن
- شرح محصولات یا خدمات شما
- هر مطلب مفصلی که در مورد یک محصول خاص نوشته شده است
- در بالای صفحات خود قرار دهید
- ایمیل خوش آمدگویی که برای افرادی که ثبت نام می کنند ارسال می کنید
اساساً، هر محتوای نوشتاری که در وبسایت خود قرار میدهید و قصد دارد کسی را وادار به انجام کاری، خواندن چیزی یا خرید چیزی کند، میتواند کپی رایتینگ در نظر گرفته شود.
تفاوت بین بازاریابی محتوا و کپی رایتینگ
یک راه عالی برای تشخیص تفاوت بین کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا. به کپی رایتینگ به عنوان غذا فکر کنید. هر چیزی که برای قدرتمند کردن سایت خود نیاز دارید را دارد:
- فراخوان قوی برای اقدام
- اطلاعات ارزشمند
- اطلاعات قیمت و هزینه
از طرف دیگر، بازاریابی محتوا را به عنوان یک پیش غذا در نظر بگیرید. لزومی ندارد که در سایت شما باشد، اما می تواند مردم را تشویق کند که بمانند و بیشتر بخورند. بازاریابی محتوا همچنین یک مقدمه عالی برای هر جایگاهی است (یعنی کپی رایتینگ شما).
سبک نوشتن نیز برای هر دو نوع محتوا متفاوت است. بازاریابی محتوا تمایل بیشتری به خلاقیت و جریان آزاد دارد و می تواند لحنی غیررسمی داشته باشد. کپی رایتینگ معمولاً ساده است، زیرا برای انتقال اطلاعات مهم و ترغیب بازدیدکنندگان برای اقدام طراحی شده است.
بعلاوه، نوشتن کپی رایتینگ به معنای متقاعد کردن بازدیدکنندگان برای انجام نوعی اقدام فوری است. هدف بازاریابی محتوا که در استخدام کارشناس تولید محتوا نیز مورد توجه قرار می گیرد، ایجاد انگیزه برای تبدیل و همچنین برای مدت طولانی است، در حالی که کپی رایتینگ افراد را بلافاصله به مشتری تبدیل می کند و تاثیر طولانی مدت ندارد. اتفاق می افتد. بازاریابی محتوا ارزش بلندمدتی دارد، در حالی که کپی رایتینگ بیشتر به سمت تشویق مردم به انجام اقدامات فوری است.
با در نظر گرفتن تعاریف ما و دانستن تفاوت ها، زمان آن فرا رسیده است که مراحل تبدیل شدن به یک بازاریاب محتوا را بیاموزیم. در ادامه مراحل تبدیل از کپی رایتر به بازاریاب محتوا آمده است.
برای تغییر KPI آماده باشید
کپی رایترها معمولاً باید KPIهای زیر را پیاده سازی کنند:
- تعداد اقلام تولید شده
- کیفیت محتوا
- معیارهای بهینه سازی محتوا
اینها معیارهای اصلی هستند که یک کپی رایتر روی آنها تمرکز می کند و نیازی به تمرکز بر سایر KPIهای تیم محتوا ندارد. در همین حال، شاخص های کلیدی عملکرد بازاریاب محتوا بیشتر بر نتایج استراتژی تمرکز می کنند و نه لزوماً بر فرآیند تولید محتوا. در زیر برخی از مهمترین KPIهای محتوا آورده شده است:
- یادداشت
- به صفحه خود لینک دهید
- هزینه جذب مخاطب
- نرخ کلیک کنید
- نرخ پرش
- مانیتورینگ CTA
- زمان چرخه فروش
- یک تور منحصر به فرد
- دانلود مطالب
- تعداد فالوورها
- رفتن به صفحه
- منبع ترافیک
- اشتراک صفحه
- زمان بازدیدکنندگان در صفحه
در واقع، به عنوان یک کپی رایتر باید نظر خود را در مورد KPI ها تغییر دهید و خود را برای پذیرفتن مسئولیت های بیشتر آماده کنید. برای مقابله با این تغییر، ابتدا به این KPIها فکر کنید، آنها را تمرین کنید و مسئولیت را بر عهده بگیرید. اما توجه داشته باشید که KPIها می توانند در سطح استراتژیک تغییر کنند. برخی از معیارهایی که در سطح تاکتیکی به دست می آورید عبارتند از:
- نتیجه سئو
- تعداد مطالب صفحه اول
- تغییر دادن
- سرنخ جدید
در این مقاله عملکرد و KPIهای تولید محتوا را به طور دقیق اندازه گیری کرده ایم.
نحوه عملکرد بازاریابی محتوا را درک کنید
اولین قدم برای ورود به حرفه بازاریابی محتوا، درک نحوه عملکرد بازاریابی محتوا است. به طور خلاصه، بازاریابی محتوا فرآیند برنامه ریزی، ایجاد، انتشار و تبلیغ محتوای مفید برای مخاطبان هدف است.
بازاریابی محتوا با ایجاد یک استراتژی شروع می شود. توسعه یک استراتژی محتوا به شما کمک می کند تا شناسایی کنید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و چه فرصت هایی برای ارائه ارزش بیشتر به این مخاطبان در دسترس شما هستند. سپس می توانید محتوای مرتبط و مفید برای همه کانال های بازاریابی دیجیتال ایجاد کنید، از جمله:
- سئو: محتوایی که با هدف جستجوی بازدیدکنندگان مطابقت دارد و در موتورهای جستجو عملکرد خوبی دارد.
- شبکه های اجتماعی: محتوایی که جذاب است و منجر به لایک، اشتراک گذاری و فالوور می شود.
- بازاریابی ایمیلی: محتوایی که قانع کننده است و می تواند منجر به فروش شود.
برخی از اهدافی که شرکت ها می خواهند با بازاریابی محتوایی خود به آنها دست یابند عبارتند از:
- با جذب مخاطبان هدف، قدرت برند خود را افزایش دهید
- برند را از رقبا متمایز کنید
- با مشتریان بالقوه تعامل داشته باشید
- افزایش تبدیل در سایت
- رتبه بالا برای کلمات کلیدی در نتایج جستجو
- آگاهی و شهرت برند را بهبود بخشید
مهارت های نوشتاری خود را بهبود بخشید
بعد از اینکه فهمیدید بازاریابی محتوا چگونه کار می کند، وقت آن است که مهارت های نوشتاری خود را تقویت کنید. به عنوان یک بازاریاب محتوا، حجم کار نوشتن شما افزایش می یابد، بنابراین باید در ژانرهای مختلف و برای مخاطبان مختلف بنویسید. برای بهبود مهارت های نوشتاری، بهتر است با خواندن کتاب های مختلف شروع کنید. با این کار با سبک های مختلف محتوا نویسی آشنا می شوید و همچنین می دانید که مخاطب چه نوع محتوایی را دوست دارد. همچنین با افزایش مهارت های نوشتاری خود می توانید درآمد خود را از تولید محتوا افزایش دهید.
هنگامی که انواع مختلف سبک های نوشتاری را درک کردید، به طور منظم نوشتن را تمرین کنید تا مهارت های خود را تقویت کنید. در اینجا کپی رایتینگ به شما کمک زیادی می کند.
وبلاگ خود را راه اندازی کنید
یک راه عالی برای تقویت مهارت های مورد نیاز برای بازاریابی محتوا این است که وبلاگ خود را راه اندازی کنید تا بتوانید مهارت های نوشتاری و بازاریابی خود را به نمایش بگذارید. با نوشتن در مورد موضوعات مرتبط با بازاریابی محتوا، می توانید بازدیدکنندگان مرتبط را به سایت خود هدایت کنید و شروع به شبکه سازی در وبلاگ خود کنید.
هنگامی که ایده های خود را مشخص کردید، تقویم محتوای خود را ایجاد کنید. این به شما کمک می کند زمان انتشار محتوای خود را تجسم کنید و محتوا را در زمان مناسب منتشر کنید. سپس می توانید شروع به ایجاد و انتشار محتوای خود کنید.
تحقیق کلمات کلیدی را یاد بگیرید
یکی از مهم ترین مهارت هایی که می توانید به عنوان یک بازاریاب محتوا داشته باشید، مهارت سئو است. برای این منظور، باید در تحقیق کلمات کلیدی بسیار خوب باشید. تحقیق کلمات کلیدی به شما بینش ارزشمندی در مورد منافع بازار هدف شما می دهد. با تحقیق کلمات کلیدی، می توانید موارد زیر را بیابید:
- مردم به دنبال چه موضوعاتی هستند؟
- تعداد افرادی که برای یک موضوع خاص جستجو می کنند
- انواع محتوایی که بهترین عملکرد را در جستجو دارند
علاوه بر یافتن موضوعات و کلمات کلیدی که مخاطبان شما به دنبال آن هستند، باید هدف جستجوگر را نیز درک کنید. این به شما کمک می کند تا محتوای مناسبی را تولید کنید که با آنچه جستجوگر به دنبال آن است مطابقت داشته باشد.
یک راه سریع برای سنجش بهترین نوع محتوا برای مطابقت با هدف جستجوگر این است که به محتوایی نگاه کنید که در حال حاضر برای یک کلمه کلیدی خاص رتبه خوبی دارد. اگر محتوای طولانیتری در بالای نتایج جستجو میبینید، نشانه آن است که گوگل این نوع محتوا را بیشتر با علایق جستجوگر مرتبط میداند.
آخرین کلمه
کپی رایتینگ و بازاریابی محتوا از جمله مشاغلی است که این روزها در بازاریابی بیشتر مورد تقاضای شرکت ها قرار گرفته است و بسیاری از کسب و کارها به دنبال استخدام افراد حرفه ای در این دو حوزه هستند. اما دامنه کار بازاریابی محتوا بیشتر است و به همین دلیل است که بسیاری از افراد ترجیح می دهند از طریق کپی رایتینگ وارد این حرفه شوند.