
امروزه بسیاری از جوانان و تازه فارغالتحصیلان مایلند به یکی از استارتآپها بپیوندند، زیرا جذابیت کار در این مدل شرکت برای آنها بالاست. کار در استارت آپ ها مزایای زیادی دارد که یکی از آنها انعطاف پذیری در ساعات کاری و وظایف است. علاوه بر این، بسیاری از استارتآپها فضایی را برای کارمندان خود فراهم میکنند تا در مسیر شغلی خود رشد کنند و در مورد رشته خود اطلاعات بیشتری کسب کنند.
با این حال، استارت آپ ها می توانند معایبی نیز داشته باشند. در این مقاله به چیستی استارتاپ می پردازیم و به مزایا و معایب کار در استارتاپ ها می پردازیم.
استارت آپ چیست؟
شرکت جدیدی که توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس شده است، استارت آپ نامیده می شود. هدف یک استارتاپ ارائه خدمات یا محصول منحصر به فرد به بازار و همچنین ارائه راه حل برای برخی از مشکلات مصرف کننده است. استارتآپها معمولاً شرکتهایی هستند که پول کمی برای تأمین مالی دارند، به همین دلیل، سرمایه اولیه آنها اغلب توسط خود مؤسسان یا خانواده و دوستان تأمین میشود. هنگامی که یک استارت آپ راه اندازی می شود، اغلب می تواند به منابع مالی سرمایه گذاران و وام دهندگان دسترسی پیدا کند.
مزایای کار در استارتاپ
کار کردن برای یک استارت آپ مزایای زیادی دارد، به خصوص برای کسانی که تازه وارد دنیای حرفه ای شده اند، مانند فارغ التحصیلان اخیر یا متخصصان جوان. این مزایا شامل موارد زیر است:
فرصت های یادگیری بیشتر
بسیاری از استارتآپها در مقایسه با شرکتهای قدیمی، مسئولیتهای بیشتری به کارمندان خود میدهند. این به این دلیل است که استارت آپ ها اغلب نمی توانند چندین کارمند با مسئولیت های متفاوت را در یک بخش استخدام کنند. استارتآپها معمولاً کارمندانی را بر اساس مجموعه مهارتهای خاصی که هر کارمند باید داشته باشد، استخدام میکنند، اما همچنین میتوان به کارکنان نقش بزرگتری در سازمان داد تا کمبودهای عمومی کارکنان را جبران کنند.
این می تواند یک مزیت بزرگ به ویژه برای متخصصان جوان باشد، زیرا آنها این فرصت را دارند که چیزهایی را بیاموزند که ممکن است هرگز فرصت یادگیری در سازمان های دیگر را نداشته باشند. علاوه بر این، از آنجایی که بنیانگذاران و کارمندان استارت آپ ها اغلب به عنوان یک تیم با هم کار می کنند، همه این فرصت را دارند که از افراد با تجربه و جوان بیاموزند.
ساعات های کاری قابل انعطاف
بسیاری از استارتآپها به کارکنان این فرصت را میدهند که ساعات کاری انعطافپذیری داشته باشند. برخی از استارت آپ ها به کارمندان اجازه می دهند در صورت تمایل از راه دور از خانه کار کنند. این یک امتیاز بزرگ برای افرادی است که مسئولیت های زیادی هم در خانه و هم در زندگی حرفه ای خود دارند و می خواهند با کار از راه دور تمام این مسئولیت ها را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
تجربه کاری منحصر به فرد
کار در استارت آپ ها اغلب شبیه کار در هر نوع شرکت دیگری نیست. به همین دلیل، کارمندان استارتآپها اغلب از تجربهای منحصربهفرد لذت میبرند که در هیچ جای دیگری نخواهند داشت. به عنوان مثال، برخی از استارت آپ ها اتاق های استراحت را برای کارمندان فراهم می کنند که در آن کارمندان می توانند در محل کار چرت بزنند. جدای از این، برخی از استارت آپ ها برای کارمندان ناهار و میان وعده نیز تهیه می کنند که می تواند برای بسیاری وسوسه انگیز باشد.
مزایای بزرگ در کار
استارتآپها معمولاً برای راضی نگه داشتن کارمندان خود، مزایای مختلفی را به کارمندان خود ارائه میکنند. برخی از مزایایی که استارت آپ ها برای کارمندان خود در نظر می گیرند عبارتند از:
- غذا و نوشیدنی رایگان در محل کار
- عضویت رایگان در باشگاه
- تخفیف در خدمات یا کالاهای ارائه شده توسط استارتاپ
- محیط کاری جذاب
- ساعات کاری انعطاف پذیر و مکان های کاری از راه دور
- زمان استراحت نامحدود با پرداخت (PTO)
- محل کار دوستدار حیوانات خانگی
- هفته کاری کوتاه
افزایش رضایت شغلی
افرادی که در استارتاپ ها کار می کنند اغلب رضایت شغلی بیشتری را تجربه می کنند زیرا معمولاً بیشتر در رشد و توسعه شرکت نقش دارند. دانستن و احساس اینکه شما در پیشرفت شرکت سهیم هستید، احساس بسیار خوبی است و این احساس به طور قابل توجهی بر رضایت کلی شما از کاری که انجام می دهید تأثیر می گذارد. علاوه بر این، از آنجایی که استارتآپها اغلب کارکنان کمتری نسبت به سایر شرکتها دارند، بنیانگذاران و رهبران استارتآپها سخت تلاش میکنند تا رضایت کارکنان را به حداکثر برسانند.
حداقل نظارت از سوی مدیران و سرپرستان
یکی دیگر از مزایای کار در استارتاپ، نظارت حداقلی بر کارمندان است. از آنجایی که استارتاپ ها کارمندان کمتری دارند، نظارت کمتری در هر بخش وجود دارد. در یک استارتاپ، افراد می توانند کارهای زیادی انجام دهند و حتی به جای افراد زیادی کار کنند. با این فرآیند، کارمندان می توانند تصمیمات حرفه ای بگیرند و فرصتی برای کمک به رشد استارتاپ به دست آورند.
فرصت های زیادی برای تقویت خلاقیت و نوآوری
به کارمندانی که در استارت آپ ها کار می کنند، اغلب فرصت کافی داده می شود تا دانش و مهارت های خود را به روش هایی که به رشد و موفقیت استارتاپ کمک می کند، به نمایش بگذارند. این در حالی است که در سازمانهای مستقر و شرکتهای بزرگ، ایدهها معمولاً توسط افراد بالاتر سازمان ارائه میشود و کارکنان نقشی جزئی در خلاقیت در سازمان دارند. بنابراین، این مزیت به ویژه برای افراد خلاق تر که دائماً به دنبال نوآوری و ایجاد ایده برای به اشتراک گذاشتن با تیم خود هستند مفید است.
معایب کار در استارتاپ
در حالی که کار کردن برای یک استارتاپ مزایای زیادی دارد، معایبی نیز وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید تا تصمیم بگیرید که آیا این مسیر شغلی برای شما مناسب است یا خیر. معایب کار در استارتاپ ها عبارتند از:
امنیت شغلی نامطمئن
طبق دادههای اداره آمار کار، در ایالات متحده که بیشترین تعداد استارتآپ را دارد، تنها 50 درصد از استارتآپهایی که کارمند دارند، میتوانند پس از پنج سال به فعالیت خود ادامه دهند. این امر به ویژه در مورد استارت آپ های فناوری صادق است، زیرا پیشرفت های فناوری و نوآوری های جدید می تواند آنها را از رقابت خارج کند.
به این دلایل، کار در یک استارتاپ اغلب ثبات یا امنیت شغلی را تضمین نمی کند. به عنوان مثال، بسیاری از افراد در استارتاپ هایی کار می کنند که تنها سه سال عمر می کنند و پس از این مدت باید به دنبال شغل دیگری باشند زیرا استارت آپ تعطیل می شود.
حجم کار بالا
کار برای یک استارتاپ معمولاً با مسئولیت بیشتری نسبت به یک شرکت معتبرتر همراه است. برای برخی این یک مزیت است، اما برای برخی دیگر پذیرش حجم کاری و مسئولیت های متعدد می تواند استرس زا باشد. فرسودگی شغلی و استرس در استارتآپها رایجتر است، زیرا کارکنان مسئولیتهایی را بر عهده میگیرند که فراتر از مجموعه مهارتهایشان است.
ساعات کار طولانی
کار در استارتاپ ها به این معناست که گاهی اوقات مجبورید ساعت های طولانی حتی در روزهای تعطیل کار کنید. این حجم کار به خصوص در روزهای اولیه هر استارت آپی زیاد است، زیرا شرکت ها باید به سرعت روی کار خود تمرکز کنند تا سرمایه گذاران را جذب کنند و رشد اولیه خود را ثبت کنند. اگرچه استارتآپها ساعات کاری انعطافپذیری دارند، اما کارمندان استارتآپها اغلب مجبورند ساعتهای بیشتری نسبت به ساعات کاری معمولی ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر کار کنند.
دستمزد پایین
بسیاری از استارت آپ ها تا زمانی که شرکت شروع به رشد و کسب درآمد نکند، نمی توانند حقوق کارمندان خود را پرداخت کنند. در نتیجه، کار برای یک استارتاپ اغلب به معنای دستمزد کمتری نسبت به حقوقی است که در یک شرکت معتبرتر پیدا می کنید.
فقدان ساختار
استارتآپها اغلب بدون ساختار هستند، زیرا رهبران و بنیانگذاران ترجیح میدهند کارمندان را در همه چیز مشارکت دهند. استارتآپها سلسلهمراتبی را که در سازمانهای با سابقهتر و شرکتهای بزرگ رایج است، ندارند و به همین دلیل، افراد در این شرکتها دچار سردرگمی میشوند. این امر گاهی باعث سردرگمی کارمندان می شود که چه کسی باید به مسئول یک موضوع مراجعه کند و این موضوع مشکلاتی را در شرکت ایجاد می کند.
تغییر مداوم
یکی از مهمترین چیزهایی که همیشه در استارتاپ ها وجود دارد تغییر است. عناوین، مسئولیتهای شغلی و نقشهای کارکنان در استارتآپها دائماً در حال تغییر است و در برخی موارد، این تغییرات حتی مورد بحث قرار نمیگیرد. این موضوع نقطه ضعف افرادی تلقی می شود که به دنبال ثبات در کار و حرفه خود هستند و کمتر می توانند این سبک کار را بپذیرند.
منابع محدود
منابع توسعه کسب و کار در میان استارت آپ های جدید محدود است و این محدودیت تا زمانی که استارت آپ به موقعیت و درآمد پایداری برسد ادامه دارد.
آزادی بیش از حد
در حالی که آزادی عمل در محل کار یک مزیت است و بسیاری آن را ترجیح می دهند، آزادی بیش از حد برای بسیاری یک نقطه ضعف است. استارتآپها اغلب آزادی زیادی در اختیار کارمندان خود قرار میدهند و از آنها انتظار پیشرفت دارند. با این حال، اگر ترجیح می دهید فقط بر روی یک مهارت یا شغل تمرکز کنید، آزادی عملی که استارتاپ ها در اختیار کارمندان خود قرار می دهند ممکن است برای شما مناسب نباشد.