منو سایت

  • خانه
  • وبلاگ
  • مذاکره صفر تا 100 کارگر با دیدگاه قانون کار

مذاکره صفر تا 100 کارگر با دیدگاه قانون کار

 تاریخ انتشار :
/
  وبلاگ
مذاکره صفر تا 100 کارگر با دیدگاه قانون کار

قوانین کار در کشور ما برای تنظیم روابط بین کارفرما و کارگر تدوین و تصویب شده است. یکی از موارد مهمی که باید طبق این قانون اجرا شود، تسویه حساب با پرسنل پس از خاتمه قرارداد کار است. عدم آگاهی کافی از مقررات قانونی مرتبط با این موضوع مشکلات عدیده ای را برای کارفرمایان و کارگران ایجاد می کند که گاه منجر به تشکیل پرونده های حقوقی زیادی می شود. در این مقاله، هدف ما ارزیابی کامل آنچه کارفرمایان و کارگران باید در مورد موضوع تسویه حساب بدانند، انجام دهیم. در آینده با ما همراه باشید

منظور از تسویه از نظر قانون چیست؟

قانون کار تاکید کرده است که هرگونه استفاده از نیروی کار در مشاغل اعم از دائم و موقت باید در چارچوب قرارداد مشخص بین طرفین صورت گیرد. در این راستا موضوع تسویه حساب تحت قرارداد کار مطرح می شود. به گونه ای که کارفرما مکلف به پرداخت کلیه حقوق و حقوق کارگران خود در زمان فسخ قرارداد می باشد. به این ترتیب هیچ تعهدی از سوی کارفرما نسبت به کارگر وجود ندارد.

ابزارهای رایگان و آنلاین برای ایجاد رزومه

اکنون می توانید یک فایل رزومه حرفه ای و دوزبانه را بصورت آنلاین به صورت رایگان ایجاد و دانلود کنید.

نکته مهم این است که قانون کار شرایط خاصی را برای توافق بین کارفرما و کارگر در نظر نگرفته است. بلکه موضوع را به عنوان سازش بین دو طرف رها کرد. بنابراین هنگام امضای قرارداد کار باید کلیه شرایط مربوط به انجام یا فسخ قرارداد توسط کارفرما یا کارمند در نظر گرفته شود.

مواردی که باید در تسویه حساب گنجانده شود

قانون تسویه حساب

کارمند صرف نظر از اینکه قرارداد موقت یا دائم داشته باشد، حقوقی دارد که کارفرما موظف به پرداخت آن است. حقوق کارمند به عنوان توافق بین کارمند و کارفرما محسوب می شود و کارمند برای هر روز کاری در پایان ماه آن را دریافت می کند. اما حقوق کارگران به اینجا ختم نمی شود. بلکه مستحق دریافت کمک هزینه مسکن، کمک هزینه کار، کمک هزینه زندگی و کمک هزینه فرزند است که به صورت ماهانه پرداخت می شود.

احتساب عیدی و پاداش سالیانه نیروی کار نیز جزء دیگری از حقوق آنها محسوب می شود که طبق مصوبه وزارت کار باید سالانه به آنها پرداخت شود. جدای از این موارد، انواع اعیاد نیز در قانون کار پیش بینی شده است. طبق قانون کارمندان می توانند از حق مرخصی خود استفاده کنند. در صورت عدم استفاده از مرخصی تعیین شده در پایان سال، کارفرما موظف است مرخصی باقیمانده را محاسبه و از کارمند خریداری کند. هر کارمند می تواند در هر سال کاری حداکثر 9 روز مرخصی پس انداز کند. اما افزایش تعداد روزهای مرخصی با توافق کارمند و کارفرما امکان پذیر است. به ازای هر روز مرخصی ذخیره شده، باید یک روز دستمزد به کارمند پرداخت شود.

در پایان قرارداد علاوه بر موارد فوق، سنوات خدمت کاربران نیز توسط کارفرما محاسبه شود. حتی در صورت فسخ قرارداد یا اخراج کارمند، تسویه دیه به عنوان حقوق وی تلقی می شود. طبق قانون کار، به ازای هر سال کار به کارمندی معادل دو ماه حقوق سنوات خدمت تعلق می‌گیرد و در صورتی که مدت خدمت کمتر از یک سال باشد، برای هر ماه 2.5 روز حقوق به او پرداخت می‌شود.

مراحل تسویه حساب با کارگر

کارفرمایان باید اسناد مکتوب و کاملی را برای تسویه حساب با کارگران خود تهیه کنند. بنابراین هر کارمند برای دریافت حقوق خود باید این مدارک را تکمیل کند. به این ترتیب کارفرما می تواند در صورت شکایت کارگر از این مدارک برای دفاع از خود در مراجع قضایی استفاده کند.

برای تسویه حساب مراحلی وجود دارد که باید تک تک و با دقت طی شود. این مراحل هستند:

1. حل و فصل اداری

قانون تسویه حساب

یک کارگر یا کارمند در یک تجارت از امکانات و خدمات متناسب با موقعیت شغلی خود بهره مند می شود. طبیعی است که در پایان قرارداد کارها، این امکانات و خدمات در شرایط مطلوب به شرکت بازگردانده شود. به عنوان تسویه حساب اداری، این فرآیند صورت می گیرد و کارگر تمامی امکاناتی را که در گذشته از شرکت دریافت کرده بود، پس می دهد.

آگهی استخدام در تهران

برای مشاهده آگهی استخدام در تهران و ارسال رزومه کلیک کنید.

2. تسویه مالی

سپس تسویه حساب مالی می آید. در این فرآیند کلیه حقوق و حقوق کارگر به درستی برشمرده شده و توضیحات کافی به وی ارائه می شود. از جمله می توان به محاسبه مانده مرخصی پایان سال اشاره کرد. در نهایت واحد مالی شرکت در قالب سند، میزان حقوقی را که باید در زمان تسویه حساب به کارمند پرداخت شود، مشخص می کند.

در ادامه واحد حسابداری شرکت مطالبات کارمند را پرداخت می کند. نکته مهم این است که تسویه حساب با کارکنان نباید به صورت نقدی انجام شود و فقط حقوق آنها از طریق حساب بانکی پرداخت شود.

3. تعیین بیمه بیکاری

بیمه بیکاری مورد بعدی است که در فرآیند تسویه حساب تعیین می شود. در قراردادهای کار موقت اگر کارمند پس از تسویه حساب به دلایل غیرارادی وارد بیکاری شود، طبق قانون در صورت خدمت حداقل 6 ماه می تواند از بیمه مستمری دریافت کند. اگر قرارداد کاری فردی از نوع دائمی باشد پس از قطع همکاری می تواند با شکایت از کارفرما بیمه بیکاری بگیرد.

4. رضایت کارکنان

قانون تسویه حساب

یک کارمند باید پس از پایان قرارداد کاری خود در یک گروه به دنبال کار در گروه دیگری باشد. داشتن رضایت نامه از کارفرمای قبلی می تواند نقش بسیار موثری در یافتن شغل برای او داشته باشد. اگر کارمند در زمان تسویه حساب رضایت نامه درخواست کند، کارفرما موظف است یک رضایت نامه معتبر به او ارائه دهد.

آخرین کلمه

یک کارفرما باید برای هر موقعیت شغلی در زیر مجموعه خود یک سند توافقنامه جداگانه تنظیم کند و طبیعی است که همه کارگران یک شرکت یا سازمان شرایط دستمزد یکسانی ندارند. در نتیجه لازم است دپارتمان های حقوقی شرکت ها یک قرارداد و سند تسویه حساب منحصر به فرد برای هر سطح شغلی در شرکت ایجاد کنند. بدین ترتیب می توان از هرگونه مشکل حقوقی احتمالی در زمینه تسویه حساب با کارگری جلوگیری کرد.