بسیاری از ما قبل از خرید یک محصول، چندین گزینه را در نظر می گیریم و به عنوان مصرف کننده، دوست داریم قبل از سرمایه گذاری یا خرید یک محصول بیشتر بدانیم. ما با برندها ارتباط برقرار می کنیم زیرا آنها از نظر احساسی با ما ارتباط برقرار می کنند یا به این دلیل که می توانند راه حلی برای مشکلی که ما باید حل کنیم ارائه دهند. شرکت ها سعی می کنند قبل از اینکه مستقیماً با شما تماس بگیرند و فوراً محصولات خود را ارائه دهند، با شما رابطه و سطح اعتماد ایجاد کنند. این به عنوان سفر مشتری شناخته می شود.
در زمینه اشتغال نیز تفاوتی ندارد. جویندگان کار دوست دارند قبل از اینکه آماده ورود به رزومه و فرآیند درخواست شوند، در مورد فرهنگ و فرصت های شرکت شما بیاموزند. این چرخه تصمیم به عنوان نقشه سفر جویای کار شناخته می شود. فرض کنید می خواهید روند استخدام خود را بهبود ببخشید. بنابراین، شروع به پرسیدن سؤال می کنید:
- آگهی کار خود را در کدام پلتفرم قرار می دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید؟
- اکثر جویندگان کار در چه مرحله ای از فرآیند استخدام منصرف می شوند؟
- چه چیزی استعدادها را از فرآیند استخدام شما دور می کند؟
اگر نمی توانید به وضوح به این سؤالات پاسخ دهید، به احتمال زیاد دید دقیقی از سفر جویای کار خود ندارید. در این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد برنامه ریزی سفر برای افراد جویای کار برای شما آورده ایم:
برنامه سفر جویای کار چیست؟
نقشه سفر جویای کار مجموعه ای از تجربیات است که کارجویان و داوطلبان در طول سفر شغلی خود از سر می گذرانند. در هر مرحله از این سفر، استخدامکنندگان و مدیران استخدامکننده میتوانند کارهای مختلفی را انجام دهند تا بر رفتارها، تجربیات و نگرشهای جویندگان کار تأثیر بگذارند. به طور خلاصه، شرکتها فرصتی دارند تا بر افراد تأثیر بگذارند تا آنها را از جویندگان کار منفعل به متقاضیان مشتاق تبدیل کنند. درست کردن مسیر کارجو میتواند رزومهها و درخواستهای شغلی بیشتری را به همراه داشته باشد، زمان انجام کار را کاهش دهد، کیفیت استخدام را بهبود بخشد و برند کارفرمایی قویتری ایجاد کند.
چرا برنامه ریزی سفر برای جویندگان کار مهم است؟
طبق آمار، حدود 60 درصد از جویندگان کار تجربه ناخوشایندی از فرآیند استخدام خود دارند و این می تواند تا حد زیادی به عدم استفاده صحیح از نقشه سفر کارجو مربوط باشد. شبکه ای از تعاملات مختلف آنلاین و آفلاین بین جویندگان کار و شرکت شما وجود دارد. هر بار که با یک جوینده کار تعامل می کنید، فرصتی برای ایجاد یک رابطه و افزایش احتمال تعامل آنها با نام تجاری کارفرمای شما دارید. اما اگر مراقب نقشه سفر جویندگان کار نباشید، این مکالمات می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و منجر به فاجعه شود. اگر هر یک از این تعاملات باعث شود جویندگان کار با یک تجربه منفی مواجه شوند، آسیب واقعی به برند کارفرمای خود وارد می کنید. (که تعمیر و اصلاح آن می تواند بسیار دشوار باشد.)
چگونه یک نقش جویای کار کامل ایجاد کنیم؟
مطمئناً ایجاد یک برنامه سفر کارآمد یک شبه اتفاق نمی افتد و باید برای اطمینان از بهینه بودن تجربه کارجو در هر مرحله از استخدام انجام شود. در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین نکات برای طراحی نقشه سفر کارجو پرداخته ایم:
رزومه خود را برای فرصت شغلی در شرکت خود ارسال کنید!
جالب است بدانید که بیش از نیمی از افراد جویای کار به دلیل طولانی بودن یا پیچیدگی فرآیند استخدام، فرآیند استخدام را نیمه راه رها می کنند. اما شرکت ها می توانند با کاهش طول یا پیچیدگی درخواست های شغلی خود، تعداد درخواست ها را تا حد زیادی افزایش دهند. نرخ فرسایش بالا در اواسط فرآیند استخدام منجر به از دست دادن استعدادهای برتر و آسیب به برند کارفرما از سوی جویندگان کار می شود که از فرآیند فرسایش دلسرد می شوند.
آیا واقعاً تمام مراحلی را که برای استخدام طراحی کرده اید طی می کنید و می بینید که چه احساسی در شما ایجاد می شود؟ آیا فرآیند تعریف شده به سرعت شما را خسته می کند یا خیر؟ آیا فرآیند استخدام شما را کم و بیش مشتاق کار در شرکتتان می کند؟ این یک راه خوب برای غلبه بر کاستی های خود در این زمینه است.
بر ایجاد روابط مؤثر با جویندگان کار تمرکز کنید
بسیاری از مدیران با تجربه منابع انسانی معتقدند که منابع انسانی چیزی جز بازاریابی نیست! بازاریابان روی روابط مشتری با برندها سرمایه گذاری می کنند و تلاش می کنند تا تجربه خرید را برای مصرف کنندگان آسان تر کنند. بسیاری از جویندگان کار هنگام ارسال رزومه خود پاسخی از شرکت دریافت نمی کنند و اغلب احساس می کنند که رزومه خود را به بیرون می ریزند. اگر می خواهید کارمندان شما مزیت رقابتی شما باشند، باید از بخش بازاریابی یاد بگیرید و بر ایجاد روابط تمرکز کنید، نه فقط جمع آوری رزومه. شرکت های موفقی در حوزه منابع انسانی وجود دارند که رویکرد معاملاتی را کنار گذاشته و بر ایجاد ارزش و روابط موثر با جویندگان کار تاکید دارند.
سفر کارجوی ایده آل خود را ترسیم کنید
با تیم خود طوفان فکری کنید و برنامه ریزی کنید که می خواهید سفر ایده آل جویای کار شما چگونه باشد. بهتر است قبل از نوشتن برنامه سفر بادام هندی این چند سوال را بپرسید:
- جویای کار ایده آل شما کیست؟
- شخصیت جویای کار شما چگونه است؟ و بهترین راه برای تعامل آنلاین با او چیست؟
- وقتی کارجویان برای اولین بار با برند کارفرمای شما روبرو می شوند، دوست دارید چه احساسی داشته باشید؟
- هر چند وقت یکبار به طور منطقی میتوانید انتظار داشته باشید که تیم شما با افراد جویای کار ارتباط برقرار کند؟ آیا راهی وجود دارد که بتوانید از اتوماسیون برای شخصی سازی تجربه کارجو استفاده کنید؟
- چگونه می توانید کاری کنید که جویندگان کار در هر مرحله از فرآیند استخدام خود احساس استقبال، ارزش و آگاهی داشته باشند؟
- بهترین روش برای متقاضیان کار غیرفعال چیست؟
اهمیت پرسش و نظرسنجی از جویندگان کار
همیشه جا برای بهبود و بهینه سازی سفر کارجو وجود دارد. شما همیشه می توانید برای تقویت برند خود، بهبود روندها و جلب رضایت جویندگان کار، کارهای بیشتری انجام دهید. راه ساده دیگر برای اطلاع از نقش سفر در جویندگان کار، پرسش و نظرسنجی از جویندگان کار است. اینها افرادی هستند که فرآیند شما را در عمل طی می کنند و آنها هستند که باید تحت تأثیر قرار گیرند. به همین دلیل نظر آنها بسیار مهم و تعیین کننده است. برخی از شرکت ها در پایان فرآیند استخدام از افراد جویای کار نظرسنجی می کنند. تا زمانی که داده های نظرسنجی در یک فایل اکسل که هرگز دوباره باز نمی شود، ذخیره نشود، این یک گام در مسیر درست است. در حالت ایده آل، باید در هر مرحله از فرآیند استخدام، بازخوردی از کارجو دریافت کنید. به این ترتیب، میتوانید فوراً تنگناها را شناسایی کنید و راهحلهایی برای بهبود تجربه جویندگان کار پیش از آسیبهای بیش از حد ارائه دهید.
آخرین نکته
اگر بر ایجاد روابط با جویندگان کار و ارائه یک تجربه کاریابی با کیفیت بالا تمرکز نکنید، استعدادهای برتر را از دست خواهید داد. بهترین جویندگان کار امروزی معمولاً فقط حدود 10 روز در بازار هستند. این بدان معنی است که شما زمان کمی برای تحت تاثیر قرار دادن آنها دارید و جویندگان کار را در مورد چشم انداز کار برای شرکت خود هیجان زده می کنید. با برنامه ریزی مدبرانه و ابزارها و فناوری مناسب، کارفرمایان می توانند تجربه کاریابی خود را بهبود بخشند و در نتیجه استعدادهای باکیفیت را جذب و استخدام کنند.