استخدام شدن برای اولین بار می تواند هیجان انگیز باشد، اما ایجاد اولین رزومه کاری چالشی است که به دقت زیادی نیاز دارد. حتی اگر تجربه کاری زیادی ندارید، میتوانید رزومهای ایجاد کنید که بر تحصیلات، مهارتها، فرصتهای کارآموزی و فعالیتهای اجتماعی تمرکز دارد، همه اینها میتوانند به شما کمک کنند خود را بهعنوان کسی که دوستش دارید بشناسید و واجد شرایط فرصتهای شغلی باشید. . این دقیقا همان کاری است که یک رزومه حرفه ای برای شما انجام می دهد.
در این راهنما، ما در مورد چگونگی نوشتن اولین رزومه و پر کردن رزومه خود با کلمات کلیدی مناسب، مرتبط ترین مهارت ها و توانایی های شخصی که نیاز دارید صحبت خواهیم کرد. علاوه بر این مقاله، این مقاله را نیز توصیه می کنیم تا بدانید رزومه کامل چیست و چه کاری برای شما انجام می دهد.
1. با تحقیق کلمات کلیدی شروع کنید
در زمان انتشار و ثبت آگهی استخدام از سوی شرکت ها و کارفرمایان، آنقدر رزومه برای آنها ارسال می شود که فرصت بررسی همه آنها را ندارند. بسیاری از کارفرمایان از سیستم های ردیابی متقاضی (ATS) برای دریافت و نمایش رزومه استفاده می کنند. اکثر سیستم های ردیابی متقاضی رزومه ها را بر اساس کلمات کلیدی ارزیابی می کنند. این بدان معناست که وقتی در شرح شغل خود از کلمات کلیدی مشابهی در رزومه خود استفاده می کنید، شانس گذراندن رزومه شما در این مرحله افزایش می یابد.
برای یافتن کلمات مناسب برای درج در رزومه خود، باید شرح شغل را به طور کامل بررسی کنید. به بخشهای مهم رزومه که شامل «نیازها و مهارتها»، «نیازمندیها» یا «مسئولیتهای شغلی» است، توجه ویژه داشته باشید.
این کلمات را یادداشت کنید و سپس به مهارت ها و توانایی هایی که این کلمات پوشش می دهند نگاه کنید. این مهارتها میتواند شامل مهارتهایی باشد که در یک موقعیت شغلی خاص به دست آوردهاید، یا آنهایی که در حین تحصیل در دانشگاه به دست آوردهاید، و در نهایت، مهارتهایی که در پروژههایی که مدتی روی آنها کار کردهاید، به دست آوردهاید.
به عنوان مثال، اگر برای موقعیت دستیار اداری درخواست می دهید، شرح شغل کارفرما ممکن است شامل شرایط زیر باشد:
- توانایی جلب اعتماد و حمایت مشتریان
- همکاری با مدیران، همکاران و مشتریان
- مایل و متعهد به خودسازی و رشد مستمر
آنها همچنین ممکن است به دنبال کسی باشند:
- به تمام تماس های دریافتی به صورت حرفه ای پاسخ دهید
- با یادداشت برداری و جمع آوری اطلاعات دقیق به جزئیات توجه کنید
- مدیریت و نگهداری موجودی
هنگام خواندن شرح شغل، تجربه کاری و همچنین مهارت هایی را که با شرح شغل مطابقت دارد، ثبت کنید. در صورت امکان، معیارهایی را اتخاذ کنید که به همه کارفرمایان ثابت کند که چه ارزشی برای شرکت آنها خواهید داشت. در زیر نمونه ای از رزومه شخصی که این معیارها را مشخص می کند آورده شده است. در این مثال، تمرکز ما بر مهارت های ارتباطی است:
مهارت و تجربه کاری
داوطلبانه، داوطلبانه در موزه هنر کلیرواتر اوت 2014 – دسامبر 2015
- خوشامدگویی به بازدیدکنندگان و پاسخگویی به موقع و تخصصی به سوالات آنها
- تحویل سریع نامه های دریافتی و رسیدن آنها به گیرندگان
- برای نوشتن ایمیل و محتوای رسانه های اجتماعی برای نمایشگاه های جدید با تیم همکاری کنید
این تجربیات نشان دهنده توانایی متقاضی در انجام وظایف تعیین شده در شرح شغل و همچنین نشان دهنده برخی از ویژگی هایی است که کارفرما به دنبال آن است. حتی زمانی که از ATS برای غربالگری استفاده نمیشود، هرچه زبان رزومه شما به شرح شغل نزدیکتر باشد و مهارتها و تجربه کاری مرتبطتری داشته باشید، احتمال پذیرش رزومه شما بیشتر میشود.
2. سوابق کاری خود را ذکر کنید
هنگامی که می خواهید اولین رزومه خود را تهیه کنید، به سراغ فرمت رزومه بروید که در آن مهارت ها و تحصیلات در بالای رزومه قرار می گیرد. اگر شکافی در سابقه کاری شما وجود دارد، فرمت رزومه مناسب برای شما ممکن است فرمت کاربردی باشد.
برای اطمینان از اینکه کارفرما هنگام مشاهده رزومه شما ابتدا اطلاعات مهم را مشاهده می کند، بخش های زیر را در ساختار رزومه خود بگنجانید:
- مهارت ها و تجربه های مرتبط
- دستاوردها
- کار داوطلبانه و فوق برنامه
سازماندهی اطلاعات به این روش پیشینه شما را برجسته می کند و به کارفرمایان کمک می کند تا بفهمند که چرا شما برای این موقعیت مناسب هستید. ممکن است هنگام نوشتن اولین رزومه خود هیچ تجربه کاری نداشته باشید. در این موارد، قرار دادن سایر فعالیتها یا دورههای مهم در بخشهای اصلی رزومه، شانس پیشرفت شما را در فرآیند استخدام افزایش میدهد.
3. بخش هدف رزومه را تکمیل کنید
هدف رزومه که به آن هدف شغلی، خلاصه یا بیانیه رزومه نیز می گویند، معمولاً شامل یک تا دو جمله است که مهارت های شما را برجسته می کند. این قسمت از رزومه اغلب در بالای رزومه قرار می گیرد تا توجه مدیران استخدام و کارفرمایان را به خود جلب کند.
نوشتن هدف در رزومه به صورت واضح و مختصر به شما کمک می کند تا اطلاعات مفید و مختصری در مورد خود به کارفرما ارائه دهید. علاوه بر این، نقاط قوت و تجربه شما را به کارفرما نشان می دهد و نشان می دهد که در شغل آینده خود به دنبال چه هستید.
در زیر نمونه هایی از اهداف رزومه یا خلاصه هایی وجود دارد که می توانید از آنها برای رزومه خود الهام بگیرید:
- “من به تازگی از مدرسه بازرگانی فارغ التحصیل شده ام و به دنبال یک موقعیت تمام وقت در امور مالی هستم که بتوانم از دانش خود در مورد تجزیه و تحلیل بازار برای کمک به سازمان شما و بهبود سودآوری استفاده کنم.”
- “من فردی علاقه مند به رشته مد هستم که مهارت های کار گروهی و مهارت های ارتباطی دارم. در حال حاضر می خواهم دانش خود را در صنعت مد افزایش دهم و به عنوان فروشنده در یک بوتیک لباس زنانه کار کنم. می خواهم این کار را انجام دهم. و برای این کار از مهارت هایم در مکالمه و ارتباط استفاده می کنم.
4. مهارت های خود را به رزومه خود اضافه کنید
در قسمت مهارت باید هم مهارت های سخت و هم مهارت های نرم را ذکر کنید. به طور کلی، مهارتهای نرم بخشی از شخصیت شما هستند، در حالی که مهارتهای سخت چیزهایی هستند که یاد میگیرید و برای هر صنعت منحصر به فرد هستند.
مهارت های نرم
مهارتهای نرم ویژگیهای شخصیتی ناملموسی هستند که آموزش آنها اغلب دشوار است و بنابراین برای شرکتها بسیار ارزشمند هستند. چند نمونه از مهارت های نرم که باید در رزومه گنجانده شوند عبارتند از:
- مهارت های ارتباطی
- مهارت های تصمیم گیری
- مهارت های مدیریت زمان
- مهارتهای کار گروهی
- توانایی کار در شرایط سخت
- مهارت های سازگاری
اگر دقیقاً نمی دانید چه مهارت های نرمی دارید، می توانید از دوستان، اساتید یا اعضای خانواده بخواهید که شما را توصیف کنند. در این موارد، ممکن است مواردی مانند «شنونده خوبی هستید» یا «شما به جزئیات توجه زیادی دارید» را ذکر کنند. از طرف دیگر، می توانید به افتخار آمیزترین دستاوردهای خود بازگردید و به این فکر کنید که چه مهارت هایی منجر به این دستاوردها شده است. ترکیبی از این مهارت ها می تواند مکمل بخش مهارت های نرم رزومه شما باشد.
مهارت های سخت یا مهارت های فنی
مهارت های سخت و فنی ارتباط زیادی با موقعیتی که برای آن درخواست می کنید دارد. برای دریافت سرنخی از مهارت هایی که باید در این بخش پوشش دهید، می توانید شرح شغل را مرور کنید. مهارت های فنی می تواند شامل هر چیزی از دانش زبان های برنامه نویسی خاص یا نرم افزار یا صحبت کردن به یک زبان خارجی باشد.
تا آنجا که ممکن است، به جزئیات مربوط به هر فرصت شغلی بپردازید و در عین حال مهارت های سخت را در رزومه خود بیاورید. اگر کارفرما مهارت های فنی خاصی را در شرح شغل ذکر کرده است، آن ها را در این قسمت قرار دهید و سطح مهارت خود را درج کنید. برای مثال، اگر تجربه زیادی در استفاده از صفحات گسترده دارید، ممکن است این مهارت را به عنوان «سطح پیشرفته در MS Excel، از جمله جداول محوری و نمایشها» توصیف کنید. اگر تازه شروع به یادگیری یک مهارت سخت کرده اید، می توانید به آن نیز مراجعه کنید. برای مثال، اگر در حال یادگیری نحوه استفاده از یک سیستم CRM هستید، ممکن است بنویسید: «آشنایی با Salesforce CRM».
5. تحصیلات و گواهینامه های مربوطه خود را فهرست کنید
در اولین رزومه شما، دوره های آموزشی و آموزشی برای کارفرما اهمیت بیشتری دارد. مدارک تحصیلی، سطح شایستگی، رشته تحصیلی، دوره تحصیلی و گاهی اوقات معدل شما می تواند سرنخی از ارزشی که برای شرکت به ارمغان می آورید را به کارفرما بدهد.
بخش آموزش در رزومه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- صلاحیت تحصیلی مرتبط با موقعیت شغلی
- دستاورد آموزشی
- معدل کل (اگر نمره بالایی باشد)
اگر قصد تحقیق در مورد یک شرکت را دارید، به راحتی می توانید سوابق تحصیلی خود را در این قسمت لیست کنید. در حالی که برخی از شرکتها فقط به مهارتها، تجربه کاری، تحصیلات و گواهینامه اهمیت میدهند، اولویت برای سایر شرکتها ممکن است مدارکمحور و کالجمحور باشد.
کارهای داوطلبانه و فعالیت های فوق برنامه را نیز ذکر کنید
ذکر فعالیت های فوق برنامه و تجربیات داوطلبانه می تواند شانس شما را برای استخدام توسط دیگران افزایش دهد. در واقع، این فعالیتها تجربه کاری شما را افزایش میدهند که برای کارفرمایان ارزشمند است و همه آنها مهارتهای نرم و سخت شما را نشان میدهند.
هنگام مراجعه به کار داوطلبانه و برنامه های فوق برنامه، باید شرح وظایف را نیز مرور کنید و این موارد را بر اساس آن فهرست کنید. به عنوان مثال، داوطلب شدن در یک سازمان مواد غذایی می تواند به شما در توسعه مهارت های حل مسئله، انعطاف پذیری و مدیریت زمان که کارفرمایان به دنبال آن هستند، کمک کند.
6. یک Cover Letter تهیه کنید
اگرچه همیشه لازم نیست، اما یک نامه پوششی می تواند رزومه شما را برای اولین درخواست شغلی تکمیل کند. یک نامه پوششی کاملاً هدفمند می تواند تلاش های شما را برای آماده شدن برای موقعیت نشان دهد و همچنین شما را به خوبی توصیف کند.
نامه شما باید شامل موارد زیر باشد:
- شما کی هستید
- مهارت و تجربه مرتبط با موقعیت شغلی
- علاقه شما به موقعیت شغلی
- آگاهی از الزامات شغلی و نحوه انجام وظایف خود در این موقعیت شغلی
- اثبات اینکه شما در مورد شرکت تحقیق کرده اید و ماموریت آنها را درک کرده اید
از نامه پوششی خود برای توصیف تجربه کاری خود (مانند کار داوطلبانه یا برنامه های فوق برنامه) و مهارت های نرم و فنی که کارفرما به دنبال آن است استفاده کنید. در نامه پوششی خود، باید کمتر بر روی زمین خود تمرکز کنید و بیشتر روی آنچه می توانید به شرکت بیاورید تمرکز کنید.
همانند تعداد صفحات یک رزومه، کاور لتر باید یک صفحه باشد و حدود 300 کلمه داشته باشد.
همه در ابتدای کار خود رزومه ای تهیه کردند که به عنوان اولین رزومه کاری آنها باقی ماند. نکته ای که باید در مورد رزومه بدانید این است که کارفرمایان وسواس زیادی نسبت به رزومه دارند و از شما انتظار دارند که بهترین فرمت رزومه را برای آنها ارسال کنید. تمرکز بر دستاوردها و ویژگی های ارزشمندی که شما را به بهترین فرد برای شغل تبدیل می کند، به شما کمک می کند تا از رقبا متمایز شوید.
با رعایت نکاتی که در این مقاله یاد گرفتید آماده اید اولین رزومه خود را در کمتر از 10 دقیقه در رزومه ساز حرفه ای ایران تلنت بسازید و هر چند وقت یکبار مشکل رزومه را حل کنید.