
دنیا در حال تغییر است و طبیعی است که بسیاری از افراد در بازار کار به دنبال تغییر شغل خود هستند تا همگام با تغییراتی که در جهان رخ می دهد، حرکت کنند. اما این تنها دلیل تغییر شغل این افراد و درخواست آگهی های شغلی جدید نیست. بسیاری از افراد به دلیل میزان حقوق، بسیاری به دلیل عدم رضایت شغلی، بسیاری به دلیل علاقه به تغییر محیط کار و ده ها دلیل دیگر می خواهند شغل خود را تغییر دهند.
اما تغییر شغل آسان نیست و می تواند ترسناک باشد. با توجه به مقیاس اندازه گیری استرس هلمز و راهه، تغییر از یک شغل به شغل دیگر پس از مرگ یک دوست صمیمی در این لیست قرار می گیرد و با استرس زیادی همراه خواهد بود. خوشبختانه راههایی برای کاهش استرس و ترس وجود دارد تا بتوانید با این مانع بزرگ تغییر مقابله کنید. در این مقاله، برخی از رایج ترین ترس ها از تغییر شغل و نحوه مدیریت آنها را شرح خواهیم داد.
ترس از شکست
یکی از رایج ترین ترس ها هنگام تغییر شغل، ترس از شکست است. ترس از شکست در این شرایط معمولا به دلیل ترس از تجربه شرم و خجالت است و بسیاری از افراد می خواهند از این احساس جلوگیری کنند. معمولاً در این مواقع آنقدر نگران واکنش دیگران و ناامیدی از رفتار دیگران هستیم که از تلاش برای تحقق رویاهای خود دست می کشیم. مشکل ترس از شکست این است که می تواند ما را فلج کند و از حرکت به جلو باز دارد.
برای مبارزه با ترس از شکست می توانید چه کاری انجام دهید:
بدترین سناریوها را در نظر بگیرید و روی کاغذ بنویسید. سپس، در ستون دوم، کارهایی را که می توانید انجام دهید تا شانس بدترین سناریو را کاهش دهید، یادداشت کنید. در ستون سوم، تصمیم خود را در مورد اینکه چه اتفاقی باید بیفتد و اگر بدترین اتفاق افتاد چگونه ادامه دهید را بنویسید. سپس، در ستون چهارم، احتمال بدترین سناریو را در مقیاس یک تا ده درجه بندی کنید. این تمرین ساده به شما کمک می کند که از قبل با این ترس روبرو شوید و متوجه شوید که حتی بدترین موقعیت ها نیز راه حل هایی دارند.
ترس از آنچه دیگران ممکن است فکر کنند
یکی از مهم ترین دلایلی که افراد را از تغییر شغل باز می دارد، ترس از افکار دیگران است. شاید پدرتان به شما توصیه کرده است که به دنبال شغلی مطمئن در امور مالی بروید و چقدر او را با تصمیم خود برای تغییر شغل و تبدیل شدن به یک آشپز ناامید خواهید کرد. در نهایت این شما هستید که با انتخاب خود زندگی می کنید نه هیچ کس دیگری. بنابراین برای مقابله با این ترس باید سعی کنید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید و مراقب خود باشید.
برای این کار چند سوال مهم از خود بپرسید:
- به چه چیزی اهمیت می دهم؟
- من واقعاً چه می خواهم؟
- از چه فعالیت هایی لذت می برم؟
- چه میراثی را می خواهم از خود به جای بگذارم؟
- اگر اینقدر نگران قضاوت شدن نبودم، چه کار می کردم؟
سپس روی هدف و نیت خود تمرکز کنید. به این فکر کنید که چرا می خواهید شغل خود را تغییر دهید. دلیل تغییر شغل شما به این دلیل است که می خواهید تغییری در دنیا ایجاد کنید؟ یا می خواهید کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید؟ اگر پاسخ را بدانید، راحتتر میتوانید روی هدف خود تمرکز کنید و کمتر در مورد آنچه دیگران فکر میکنند نگران باشید.
ترس از پیری
تغییر مسیر شغلی می تواند ترسناک تر باشد، به خصوص برای افراد بالای 40 سال. اما باید به خاطر داشت که حتی برای این افراد نیز غیرعادی یا غیرممکن نیست. بر اساس مطالعه موسسه تحقیقات اقتصادی آمریکا، خبر خوب این است که اکثر افراد مسن در تغییر شغل موفق هستند. یکی از راه های مبارزه با این ترس این است که به میزان تجربه کاری خود فکر کنید و خود را با فردی که تجربه کاری ندارد مقایسه کنید. برای مثال، می توانید به تمام تجربیات ارزشمند و موفقی که داشته اید و مهارت های سخت و نرمی که در طول سال ها به دست آورده اید فکر کنید و آنها را در رزومه خود بگنجانید. علاوه بر این، از نظر مالی ثبات بیشتری نسبت به دیگران دارید، که می تواند در مورد جستجوی شغل و برنامه ریزی برای تغییر شغل، شما را باز بگذارد.
ترس از دست دادن زمان برای کسب تجربه
ترس دیگری که هنگام تغییر شغل با آن مواجه می شوید ترس از شروع از صفر است. برای مبارزه با این موضوع، خوب است بدانید که مهارت هایی را کسب کرده اید که همگی قابل انتقال و قابل استفاده در شغل دیگری هستند. همچنین، اگر یک شبکه قوی در اطراف خود ایجاد کرده اید، می توانید به راحتی انتقال خود را به یک شغل دیگر عمومی کنید. در نهایت، از مهارت های نرم خود مانند مهارت های رهبری، ارتباط و حل مسئله که بیش از هر زمان دیگری مورد تقاضا هستند، غافل نشوید. هر کاری که تا به امروز انجام داده اید، شما را برای مرحله بعدی حرفه خود آماده کرده است.
ترس از عدم اطمینان
هرگز هیچ تضمینی برای اعمال و تصمیمات ما در زندگی وجود ندارد. وقتی تصمیم به تغییر شغل میگیرید، باید بدانید که همیشه چالشها و خطراتی در مسیر شما وجود خواهد داشت. اما باید این را هم بدانید که راه هایی برای کاهش این خطرات وجود دارد. چند راه برای کاهش خطرات احتمالی در تغییر شغل وجود دارد:
- عدم قطعیت تغییر شغل را بپذیرید و به آن به عنوان یک تجربه یادگیری نگاه کنید
- به جای جهش های بزرگ قدم های کودک بردارید
- از منطقه راحتی خود خارج شوید و مهارت های جدیدی را توسعه دهید
- از برخورد با چیزهایی که خارج از کنترل شما هستند خودداری کنید
- از گروه کوچکی از افرادی که به آنها اعتماد دارید کمک بگیرید
عدم اطمینان همیشه با ما خواهد بود. اما اگر ذهن منعطفی داشته باشید و روی هدف خود تمرکز کنید، می توانید با اطمینان خاطر با ناشناخته ها روبرو شوید.
مهم ترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید این است که ترس بخشی از سفر است و اصلا نباید نگران آن باشید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که اجازه ندهید شما را متوقف کند. برای مقابله با ترس، باید یاد بگیرید که با افکار منفی کنار بیایید. هنگامی که انجام دادید، هیچ محدودیتی برای آنچه می خواهید وجود ندارد.